”Jag kostar 8 miljoner”

FOTBOLL

Shaaban iskall på marknaden trots kvalsuccé

Foto: bildbyrån
förstemålvakt På landslagets Sydamerikaresa är Rami Shaaban en av de ”etablerade”. Och när Andreas Isaksson inte får spela i Manchester City ökar hans chanser till att vara landslagets förstemålvakt när EM-kvalet fortsätter.

MARACAIBO

Spel i VM och succé i EM-kvalet.

Ändå har ingen klubb velat köpa Rami Shaaban, 32, från norska Fredrikstad.

– Jag skulle kosta nånstans mellan fyra och åtta miljoner, säger Rami.

Själv bekymrar han sig dock inte så mycket över det faktum att en av Sveriges bästa spelare under höstens EM-kval fortfarande är kvar i ”lilla” Fredrikstad i Norge

– Jag är faktiskt inte besviken. För bara ett år sedan hade jag det jävligt tufft. Nu är jag nöjd med att få spela fotboll.

– Dessutom är januarifönstret mest för panikköp, för lag som sladdar i tabellen eller fått en målvakt skadad, säger Rami.

Samtidigt gör han ingen hemlighet av att han vill ut i den stora fotbollsvärlden igen.

– Jag har provat på det och jag gillade det. Jag trivs jättebra i Fredrikstad, problemet är kvaliteten på ligan, säger han.

Har hög prislapp

Enligt Rami – som har två år kvar på kontraktet – har Fredrikstad satt en hög prislapp.

– Jag spekulerar bara, men nånstans mellan fyra och åtta miljoner. Fast om en etablerad klubb skulle vilja ha mig löser de ju det.

– Jag kan inte göra mer än att prestera och det gick ju bra under hösten. Det jag inte kan påverka, kan jag heller inte ligga sömnlös över, säger Rami.

Andreas Isaksson är bänkad i Manchester City och därmed kan Rami komma att få förtroendet i vårens viktiga EM-kvalmatcher.

Trots att han är ordinarie i den ”riktiga” landslagstruppen tvekade aldrig att åka med ”B-laget” till Sydamerika.

– Plötsligt är jag ju en av de etablerade, säger Rami som delvis är uppvuxen i Egypten.

Mycket fattiga

Dina intryck av Venezuela?

– Jag har aldrig varit i Sydamerika tidigare. Det är ganska likt Egypten. Varmt och mycket fattigdom.

Känns det obehagligt att vara här?

– Nej, vi har mycket security runt oss. De är vana att skydda folk. Vi har en del restriktioner. Ska vi göra något ska vi gärna vara i grupp. Frågan är vad det hjälper om det kommer ett gäng (skratt), säger Rami Shaaban som väntas vakta målet på söndag när Sverige möter Venezuela.

ARTIKELN HANDLAR OM