Klopp: ”Då är jag glad över att lämna planeten om 40 år”

avPelle Strandman

Ny säsong och nya tag.

Men Liverpools tränare Jürgen Klopp känner fortfarande besvikelse över hur hans lag föll i Champions League-finalen.

– Jag förväntar mig att Ramos ska bedöma situationerna bättre och ha sitt sinne påslaget, säger tysken.

Det var inte bara Loris Karius häpnadsväckande målvaktstavlor som blev Champions League-finalens stora snackis efter att Real Madrid besegrat Liverpool med 3–1.

Massiv kritik riktades även mot Sergio Ramos efter att den spanske mittbacken fått Mohamed Salah på fall efter att de båda spelarnas armar krokat i varandra.

En olycklig situation, menar vissa. ”Hänsynslöst och brutalt” av Ramos, tyckte Jürgen Klopp.

På söndag spelar Liverpool säsongens första match i Premier League hemma mot West Ham.

”Är det budskapet till våra barn?”

Men i en intervju med tyska Sport 1 är det framför allt Champions League-finalen som fortsätter att ältas.

– Jag förväntar mig att han (Ramos) ska bedöma situationerna bättre och ha sitt sinne påslaget. Situationen med honom kan ha varit en tillfällighet, men Salah togs ut ur matchen under en enastående fas av sitt fotbollsliv – i mitten av banan.

– Många säger att det är sånt som händer. Men om det är budskapet som vi skickar till våra barn, att allt är tillåtet och att det bara handlar om att vinna, så är jag glad över att lämna den här planeten om 40 år, säger den 51-årige tränaren.

”Måste jag tycka om det?”

Klopp fortsätter:

– Är jag en bra förlorare? Nej. Men i våra förberedelser var vi tvungna att prata om Ramos eftersom han påverkade finalen året innan med en filmning (som gav Juan Cuadrado ett rött kort) mot Juventus. Real Madrid förtjänade att vinna Champions League, ingen har sagt något annat. Men måste jag tycka om situationen med Ramos? Nej, det måste jag inte.

Ramos själv tröttnade på anklagelserna efter vårens CL-final och uttalade sig enligt följande i juni:

– Han (Salah) tar tag i min arm först och jag trillar åt andra hållet. Det var den andra armen som han skadade och ändå säger de att jag hade honom i ett judo-grepp. Och efter det sa målvakten (Karius) att jag gjorde honom groggy med en smäll. Nu fattas bara att Firmino ska säga att han blivit förkyld på grund av att droppar av mitt svett landade på honom.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.