Trotsar Fifa – spelar i kväll

avKristoffer Bergström

Miran Burgic: ”Vill lämna med bra minnen”

Fifareglerna säger att han borde ha varit i Slovenien i går.

För att trotsa dem ringde Miran Burgic upp sin förbundskapten och krävde att få spela för AIK.

– Det blir min sista match så jag vill lämna med bra minnen, säger han.

Sebastian Eguren är på VM-läger och missar AIK:s sista vårmatch. Enligt Fifas regler borde Miran Burgic också varit med sitt landslag, men dagens möte med Åtvidaberg var för speciellt för att missa.

– Klubbarna ska låta spelare åka hem för landslaget. När de kallar måste klubbarna släppa dem direkt. Sista datumet var nu i helgen, säger Burgic.

Så varför är du i Sverige?

– Jag ringde upp förbundskaptenen och sa att jag ville komma senare. Han sa att det gick bra, men nu spelar jag under eget ansvar. Det är min sista match med AIK så om jag – gud förbjude – skadar mig är det bara jag som får betala.

”Mycket upp och ner”

Burgic är långt ifrån given i den slovenska VM-truppen. I morgon bitti flyger han till Maribor för att ansluta till de 29 andra landslagsmännen.

Anfallaren tror att han spelar från start mot Åtvidaberg, precis som i de senaste två omgångarna. Oavsett vilket blir det en punkt för fyra bergochdalbaneår i AIK.

– Det har varit mycket upp och ner. Det gick väldigt bra när jag kom, sedan skadade mig, kom tillbaka och var okej, men har hela tiden kämpat med skadan.

Hur har de olika tränarna behandlat dig?

– Man kan inte skylla på dem. Det som glädjer mig är att jag alltid försökt hundraprocentigt på träning och matcher och kan se alla i ögonen utan problem nu när jag åker.

Ska du bjuda på ett särskilt hejdå?

– Nej. Vi ska bara vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM