”Det är för jävligt”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK sänkta av matchens sista spark

AIK var på väg att rädda hem en ny poäng i den svåra bortamatchen mot Örebro när ÖSK fick en frispark i matchens sista minut.

Hela Solnalagets mur hoppade utom Mohamed Bangura som fick känna bollen smeka huvudet för att sedan gå in i Ivan Turinas närmaskor.

– Det är för jävligt, säger Robert Åhman-Persson till ppv.

AIK har lyft efter Alex Millers intåg och har på höstens sex matcher redan tagit lika många segrar som på vårsäsongens 14. Mot Örebro var Solnalaget bara sekunder från en ny livsviktig pinne. Då släckte Mohamed Banguras det hoppet genom att ironiskt nog inte hoppa.

Stående på hälarna

Robert-Åhman Persson stoppade Astrit Ajdarevic utanför straffområdet med en hand i ansiktet och Örebro fick frispark. Ivan Turina placerade upp en tät mur samtidigt som ÖSK:s Nordin Gerzic stegade upp.

26-åringens frispark såg dock ut att bli för låg och fastna i muren. Men samtidigt som övriga lagkamrater hoppade blev Mohamed Bangura stående på hälarna. I den smala luckan lyckades Gerzic placera bollen som retsamt letade sig in i nätmaskorna i matchens absolut sista minut.

– Det är för jävligt. Men det finns inga mirakelmetoder utan det är bara att jobba på, säger Åhman-Persson.

På väg bort från AIK

Turina blev även han stående på hälarna i målet trots att bollen såg allt annat än otagbar ut. En blytung smäll för AIK som trodde sig ha en poäng klar.

– Han trodde väl att jag skulle lägga den i hans hörn. Jag kroppsfintade honom och det räckte, säger Gerzic.

Örebro fortsätter jakten på Malmö FF och Helsingborg i kampen om SM-guldet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN