Får 9,4 miljoner för 13 månader

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Chanko nära saudisk toppklubb

Louay Chanko är mycket nära en övergång till en storklubb i Saudiarabien, kan Sportbladet avslöja.

Danska Ålborg har accepterat ett bud på 11 miljoner kronor för mittfältaren och Chanko får i sin tur 9,4 miljoner kronor för ett kontrakt över 13 månader.

– Det finns en intressent men jag vill inte gå in på det, säger Chankos rådgivare Fabio Chanko.

Foto: andreas bardell

Efter endast ett år i Danmark är Louay Chanko på väg att lämna Ålborg. Sportbladet kan avslöja att 30-åringen är mycket nära en övergång till den saudiarabiska ligan.

Bjuder 11 miljoner

Gais sålde i somras brassen Wanderson till saudiska Al Alhi för 15 miljoner kronor. En storklubb i samma liga har nu lagt ett bud på drygt 11 miljoner kronor för Chanko som Ålborg har accepterat.

– Det har varit några olika spår och lite på gång. Men jag vill inte uttala mig specifikt om någon klubb eller land, säger Chankos agent Patrick Mörk.

Enligt uppgifterna kommer Chanko att få ett kontrakt över 13 månader värt totalt 9,4 miljoner kronor. Proffskontraktet blir mittfältarens tredje i karriär då Chanko tidigare har representerat AEK Athen säsongen 2005/06 innan han återvände till Sverige för spel i Hammarby året efter.

”Inga kommentarer”

2009 fick sedan danska Ålborg upp intresset och värvade mittfältaren för 4,5 miljoner. Den danska klubben gör nu alltså en vinst på 6,5 miljoner på affären. Inte heller Chanko själv eller hans bror, tillika rådgivare, Fabio vill kommentera uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer. Det finns en intressent för Lolo men jag vill inte gå in på det, säger Fabio Chanko.

Några få detaljer återstår nu att lösa innan de sista papperna skrivs på och affären blir officiell.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.