AIK Fotboll

Beslut om Dulees framtid avgörs i kväll

Av: 

Marcus Leifby

FOTBOLL

Sportchefen: ”Vi behöver några timmar på oss nu”

Dulee Johnson friades av tingsrätten i dag.

I kväll får han nästa dom – den som handlar om han ska få sparken eller få spela kvar i AIK.

– Vi har träffats i veckan och pratat och ska ses i kväll igen för att bestämma oss för hur vi gör, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Jens Andersson.

Foto: BILDBYRÅN

Den friande domen från Solna tingsrätt kom inte som någon överraskning i dag, efter att AIK-spelaren släppts på fri fot för tio dagar sedan, men trots det behöver AIK-ledningen ytterligare någon dag på sig för att bestämma sig för hur de ska göra med mittfältaren.

– Det blev som jag hade väntat mig, jag fick höra redan när han släpptes efter rättegången att han skulle bli frikänd, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Ska träffas i kväll

Under dagen och kvällen ska han försöka träffa Dulee Johnson och hans representanter för att bestämma hur de ska göra framöver.

– Vi kommer att träffas i kväll och det kommer inte att komma något definitivt besked förrän i morgon. Vi har ju precis fått någonting att ta ställning till och vi behöver några timmar på oss nu, säger Jens Andersson.

I förra veckan berättade Sportbladet att både fans och sponsorer, med huvudsponsorn Åbro i spetsen, nu kräver att AIK ska sparka den skandalomsusade mittfältaren. Åbro har till och med hotad med att dra in sitt sponsorskap helt om AIK inte följer deras önskemål.

– Jag har inga sådana möten inbokade innan jag träffar Dulee. Jag skapar mig en uppfattning om vad vi behöver rent sportsligt och det är upp till vd och styrelsen att väga in övriga skäl, säger Andersson som träffat spelaren i veckan.

”Han mår helt okej”

Dulee Johnson har gått under jorden sedan han släpptes på fri fot förra fredagen och har inte gett några intervjuer.

Han befinner sig på hemlig ort men enligt Andersson mår han bra, efter omständigheterna.

– Han mår helt okej. Han tyckte så klart att det var skönt att komma ut och jag såg ingenting som tydde på att han skulle ha påverkats fysiskt. Han hade inte gått upp i vikt eller någonting sådant, säger AIK:s sportchef.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll