Assyriskas stjärna på väg till turkiskt storlag

Assyriska kan drabbas av ett tungt avbräck när striden om de allsvenska platserna avgörs i höst.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer den turkiske landslagsmannen Ceyhun Eris att lämna klubben redan i sommar.

– Vi vet att det mycket väl kan bli så, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Nyheten om Assyriskas stjärnvärvning i våras slog kanske inte ner som en bomb men den gav i alla fall eko i hela Fotbolls-Sverige.

Ceyhun Eris, 33, A-landslagsman i Turkiet och med ett förflutet i Fenerbahce, Galatasaray och flera andra turkiska storklubbar, kritade på ett ettårskontrakt med Södertälje-klubben som direkt stämplades som stora favoriter att nypa en allsvensk plats i år.

Går till Sivasspor

Eris har också varit en av lagets absolut bästa spelare under våren och han är lagets bäste målskytt med fem gjorda mål.

Men Assyriska får klara sig utan anfallaren i sin jakt på en allsvensk plats.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Eris redan ha kommit överens med Sivasspor i turkiska Super Leage vilket innebär att han lämnar Assyriska redan i sommar.

– Jag vet att det finns intresse men vi har inte hört något än. Jag skulle självklart inte bli förvånad om vi gjorde det. Det här är förmodligen seriens bäste spelare, säger klubbchefen Aydin Aho.

”Kan inte konkurrerar”

Kontraktet med Eris går ut vid årsskiftet men Assyriska hyser inga större förhoppningar att han kommer stanna året ut.

– Vi kan inte konkurrera, varken sportsligt eller ekonomiskt, med exempelvis de stora klubbarna i Turkiet och det blir svårt att hålla kvar honom om det dyker upp något intressant erbjudande, säger Aho som annars är försiktig i sina kommentarer.

Uppgifterna kommer i ett känsligt läge.

På söndags spelas årets match i Södertälje när Assyriska och Syrianska drabbar samman i ett stekhet derby.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN