Mourinho: Planen är att coacha i Spanien

FOTBOLL

Placeras i Real Madrid

Jose Mourinho nämns som ny Real Madrid-tränare till nästa säsong.

Portigusen själv gör ingen hemlighet om att drömmen en dag är att ta över ett spanskt lag men prislappen på 550 miljoner kronor kan försvåra affären.

– Jag har sagt till min agent att inte diskutera ämnet innan Champions League-finalen, säger Mourinho till spanska AS.

José Mourinho är på väg att föra Inter till en historisk trippel. Samtidigt uppger spansk media att portugisen kommer att ta över Real Madrid nästa år.

– Jag har sagt till min agent att inte diskutera ämnet innan Champions League-finalen. Det är mitt kortsiktiga mål. Men jag har fortfarande saker kvar inom fotbollen. Självklart är en del av min plan att coacha i Spanien och kanske även bli Portugals förbundskapten – men det är när jag är gammal om 15 eller 20 år, säger portugisen.

”Det här är galna dagar”

Något som kan försvåra en övergång är 47-åringens prislapp. Enligt italienska La Gazzetta dello Sport skulle det kosta Real sammanlagt 550 miljoner svenska kronor att lösa portugisen, sparka nuvarande tränaren Manuel Pellegrini och betala Mourinhos lön.

– Jag har inte talat med någon klubb och, precis som alla Inters fans, tänker jag bara på matcherna mot Siena och Bayern München. Det här är galna dagar men vi är fokuserade på våra två mål och ingen i Inter tänker på vad de ska göra efter Champions League-finalen. Det är sanningen, säger Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga