Ödesmatchen

FOTBOLL

Arsjavin frustrerad inför Arsenals måstematch

Arsenal är ett av få storlag i problem inför Champions League-gruppspelets sista omgång.

Engelsmännen är pressade att vinna när de i kväll kliver ut på Emirates Stadium för avslutningsmatchen på Partizan.

– Vi måste vara väldigt resultatinriktade och se till att ta oss vidare, säger managern Arsene Wenger.

Foto: Arsene Wenger.

Fantastiska 15 gjorda mål på fem matcher men två bortaförluster har skapat problem för Arsenal i Champions League. Inför den sista omgången måste storlaget vinna för att vara säkra på en plats till åttondelsfinalerna.

Vidare vid seger

Förutsättningarna är att Arsenal möter gruppjumbon Partizan, som redan är utslagna på noll poäng. Samtidigt spelar Braga, som delar andraplatsen i gruppen med Arsenal på nio poäng, borta mot Shakhtar Donetskt som leder gruppen på tolv poäng.

Det räcker ändå med en seger för att Arsenal ska ta sig vidare. I det fall även Braga vinner hamnar tre lag på tolv poäng men Arsenal klarar sig då ändå vidare tack vare bättre målskillnad i de inbördes mötena mellan de tre, skriver brittiska FourFourTwo.

– Vi måste vara väldigt resultatinriktade och se till att ta oss vidare, säger managern Arsene Wenger.

Samtidigt uttrycker stjärnan Andrej Arsjavin frustration över lagets spel. Som synes av målskillnaden är inte offensiven London-lagets akilleshäl utan det är istället i försvaret det stundtals darrar.

”Vi har ständiga problem”

– Vi har ständiga problem i försvaret. Vi måste göra fler mål än vi släpper in, det är så det fungerar nu. Det är väldigt frustrerande. Vi försöker förbättra oss men vi klarar det inte, säger Arsjavin till Daily Mail.

Arsenal dessutom dock klara sig utan Cesc Fabrergas, Abou Diaby, Johan Djourou och Thomas Vermaelen.

Utöver Arsenal är också Roma pressade. Bayern München är redan klar gruppetta och Roma behöver minst lika mot CRF Cluj för att inte riskera att förlora andraplatsen till Behrang Safaris Basel.

Grupp F är redan helt avgjord med Chelsea och Marseille som slutspelslag. Spartak Moskva är också klar trea och går vidare till Europa League.

Just platsen till Europa League är det som skapar lite spänning i grupp G. Ajax tar tredjeplatsen om de inte förlorar någon poäng mot Auxerre. Fransmännen möter ettan Real Madrid samtidigt som Ajax ställs mot grupptvåan Milan.

Ett Milan där Zlatan Ibrahimovic får vila.

ARTIKELN HANDLAR OM