AIK:s säsong i gång

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Förhoppningsvis spelar vi från den 2 mars till den 12 december”

AIK:s försäsongsträning är i gång.
Foto: BILDBYRÅN
AIK:s försäsongsträning är i gång.

I dag drog AIK fotboll i gång årets fotbollsträning.

Andreas Alms mål är en rekordlång tävlingssäsong:

– Från den 2 mars till den 12 december, säger AIK-tränaren.

Andreas Alm.

På måndagen gjorde AIK, en av guldfavoriterna i årets allsvenska, sitt första fotbollspass på försäsongen efter söndagens inledande fystest.

Andreas Alm var mycket nöjd med spelarnas fysiska form.

– De har verkligen tagit hand om sina kroppar under ledigheten. Spelarna är jäkligt medvetna i dag och det finns ett året runt-tänk, säger Alm.

– Det ger oss möjligheten att starta på en högre nivå den här säsongen jämfört med förra.

Det kan kanske behövas.

Cupen i mars

Redan den 2 mars inleder AIK sin tävlingssäsong med gruppspelet i svenska cupen, som är klubbens sista möjlighet till Europaspel i höst.

Betyder det att ni ska vara i toppform redan den 2 mars eller får den vänta till den allsvenska premiären en månad senare?

– Vi pratar sällan om den perfekta formen. Vi vill vara bra hela tiden. Förhoppningsvis spelar vi från den 2 mars till den 12 december, säger Alm och syftar på sista gruppspelsomgången i Europa League om elva månader.

Alm och AIK förbereder sig alltså för en rekordlång tävlingssäsong där det heller inte finns något riktigt mästerskapsuppehåll i sommar.

– Det ställer säkert speciella krav men dom tar vi efterhand. Vi vet ju först i maj (efter cupfinalen) om vi får kvala till Europa League, säger Alm.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN