Sen skada tvingar Dif till ändringar

Luckor i Dif-mittfältet: Nu ska vi visa att vår trupp är jämn och bred

En sen skada på Omar ­Colley ställer till det för Djurgården.

Men det är på mittfältet som de stora problemen finns: tre av fyra ordinarie spelare saknas i derbyt.

– Det är sådana perioder som man får räkna med, säger tränaren Pelle ­Olsson.

Colley fick plåstras om tidigare i somras också.
Colley fick plåstras om tidigare i somras också.

Djurgården gick igenom första halvan av säsongen utan allvarliga skador, men på sommaren har lyckan vänt en aning. Först gick den viktige yttermittfältaren ­Haris ­Radetinacs korsband av, därefter blev mittfälts­kollegorna Kevin Walker och Alexander ­Faltsetas skadade. Det innebär att det bara är Daniel Berntsen som är frisk av de fyra som ofta annars varit ordinarie.

I derbyt kommer Djurgården därför matcha ett helt nytt mittfält. Förmodligen spelar ytterbacken Stefan Karlsson som högermittfältare medan Jesper Karlström och Kerim ­Mrabti tar hand om innermittfältet.

’Har bra alternativ’

Tränaren Pelle Olsson är dock inte orolig:

– Vi har hela tiden pratat om att vi har en jämn och bred trupp och det är det som ska visa sig nu då. Vi har bra alternativ till de skadade spelarna och se fram mot matchen, säger han till dif.se.

– Under de första 15–16 omgångarna har vi haft ­extremt bra förutsättningar sett till konkurrenssituationen men efter Haris ­Radetinac har vi råkat ut för några skador. Så är det, men det är sådana perioder som man får räkna med under en hel säsong.

Colley borta

Det såg länge ut som att de övriga lagdelarna skulle vara intakta, men i går stod det klart att ordinarie mittbacken Omar ­Colley inte kan medverka. Där lär ­i stället veteranen Fredrik Stenman gå in.

– Colley tränade i går men han var ­tvungen att ­kliva av redan på uppvärmningen, ­säger Pelle Olsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.