Barnen överraskas – av landslagsspelarna

Uppdaterad 2015-03-25 | Publicerad 2015-03-24

Ungdomsspelarna trodde inte sina ögon.

Plötsligt kuppade fotbollslandslaget med stjärnor som Albin Ekdal och Erkan Zengin in sig vid Sundbybergs IK:s träning på tisdagskvällen.

– Det var supercoolt, säger Jennifer Ragnarsson i F02-laget.

A-landslaget i fotboll tränade på Friends Arena 10.45 under tisdagen, men vid 18-tiden på kvällen började det dyka upp bilder på landslagsspelare i träning via olika sociala medier.

En hemlig träning inför viktiga EM-kvalet borta mot Moldavien på fredag kväll?

Joggade ut mitt i träningen

Nej, landslaget kraschade en ungdomsträning...

– Vi åkte ut till Sundbybergs IK och deras pass på Rissne IP och överraskade dem vid deras träning, säger Niklas Bodell.

Varför?

– Vi vill bjuda tillbaka till gräsrötterna och ungdomsfotbollen som betyder så mycket.

Landslagsbussen körde fram till ena långsidan av en av konstgräsplanerna vid Rissne IP, dörrarna öppnades och ombytta och träningsklara landslagsstjärnor som Sebastian Larsson, Erkan Zengin, Albin Ekdal och Andreas Granqvist joggade rakt ut på planerna mitt framför tre mycket överraskade ungdomslag.

"Jättehäftigt"

– Jag såg när bussen kom att det var landslagets buss, men jag trodde inte att det var dom förrän spelarna verkligen sprang ut. Det var jättehäftigt, säger Alexander Engelhardt i Sundbybergs IK:s P15-lag.

Var några av dina idoler med?

– Ja, då. Jag gillar Martin Olsson, Zengin och Elmander, säger Alexander Engelhardt.

Killarna och tjejerna i åldrarna 13–16 år fick värma upp och genomföra bollövningar med landslaget där dock den störste stjärnan, Zlatan Ibrahimovic saknades.

– Zlatan var upptagen med en annan aktivitet, säger Bodell.

Landslagsledningen hade förberett med flera av de övningar som landslaget normalt brukar använda sig av vid sina egna träningar.

– Det var supercoolt! Vi körde en övning i en cirkel där alla spelarna var med och man fick slå passningar till landslagsspelarna, säger Jennifer Ragnarsson i F02-laget.

Skrev autografer

När träningspasset var över skrev landslagsspelarna autografer och ställde upp på bilder.

– Jag tog så många bilder jag bara kunde, säger Jennifer Ragnarsson.

– Jag tror det här blev väldigt uppskattat, säger Bodell. Det var en bra påminnelse för våra spelare om hur det var när de själva var unga och hade idoler, säger Niklas Bodell.

Följ ämnen i artikeln