Olsen flygs till Manchester - ska opereras av specialist

Foto: Henning Bagger / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Robin Olsen bars ut på bår i går - nyckelbenet är ur led.

Enligt uppgifter till Sportbladet flygs han till Manchester i morgon för att träffa en axelspecialist.

Planen är att han ska opereras på måndag.

Det var i den 35:e minuten som Robin Olsen, 28, räddade ett skott i FC Köpenhamns ligamöte med Hobro. I samband med den situationen skadade han sig.

Efter några minuters behandling lämnade han slutligen planen på bår. Stephan Andersen ersatte mellan stolparna. Olsen fördes omedelbart till sjukhus för att röntgas och några timmar senare bekräftade agenten Hasan Cetinkaya att det handlade om nyckelbenet.

”Operationen ska påskynda”

– Nyckelbenet är ur led, så han ska opereras. I vanliga fall vill man att det ska läka av sig själv. Men operationen ska påskynda så han kommer tillbaka tidigare. Det är för att han ska vara redo till VM, sa Cetinkaya.

Hur länge blir han borta?

– Han blir borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april. Robin är en kämpe, det finns inte en chans att han missar VM. Han är en stark personlighet och kommer att kriga sig tillbaka väldigt snabbt.

Opereras förmodligen på måndag

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Olsen flygas till Manchester i morgon för att träffa en axelspecialist. Läkaren, som är en av de bästa i världen, ska undersöka Olsens skada noggrant. Målvakten vill få bästa möjliga förutsättningar för att nå en comeback så fort som möjligt.

Enligt uppgifter till Sportbladet är planen att han ska opereras på måndag.

Sportbladet har sökt Robin Olsen för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM