Här är ryssens sår efter bengalattacken

avKristopher Karlsson

Fotbollseuropa skakades av bilderna på hur Rysslands landslagsmålvakt Igor Akinfejev träffades av en bengal i kvalmatchen mot Montenegro.

I helgen gjorde han sin första match sedan skandalen – och han var märkt av bengalen.

EM-kvalmatchen i Sveriges grupp mellan Montenegro och Ryssland var inte ens en halv minut gammal när en brinnande bengal kastades in från läktarhåll och träffade Igor Akinfejev rakt i huvudet.

Domaren Deniz Aytekin tog beslutet att bryta matchen, samtidigt fördes Akinfejev till sjukhus med hjärnskakning samt brännskador på halsen och i nacken.

Matchen återupptogs därefter men i den 75:e minuten bröts matchen definitivt när ytterligare föremål kastades och ryssarna stormade av planen i protest.

”Vill tacka alla”

I söndagens förlustmatch mot Zenit gjorde CSKA Moskva-målvakten Akinfejev sin första match sedan Montenegro-skandalen nio dagar tidigare och såren efter bengalen syntes tydligt på målvaktens nacke.

– Jag vill tacka alla som har oroat sig för mig. Jag mår bra. Det visar sig att till och med sådana här saker kan hända inom fotbollen. Jag hoppas att något liknande aldrig sker igen, varken i Montenegro eller i något annat land i världen, har Akinfejev sagt till det ryska fotbollsförbundets hemsida.

Uefa utreder alltjämt scenerna i Montenegro och det är ännu inte klart hur poängen kommer att fördelas i efterhand. Ryssland har krävt samtliga tre poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM

Montenegro

Ryssland