”Jag vaknade med ett leende på läpparna”

FOTBOLL

Zoran Lukic lättad efter beslutet att hoppa av

Foto: Ler Zoran Lukic tränar inte längre Djurgården. I går kväll valde den dubble guldtränaren att hoppa av – ett beslut han inte ångrar. ”Jag vaknade med ett leende på läpparna i morse”, säger Lukic till aftonbladet.se

Zoran Lukic kunde inte finna sig i Djurgårdens nya organisation och valde sent i går kväll att lämna mästarklubben med omedelbar verkan.

Ett beslut han inte ångrar i dag.

– Jag vaknade i morse med ett leende på läpparna, säger Zoran till aftonbladet.se.

Den dubble guldtränaren informerades i går kväll om förändringarna i organisationen där Kjell Jonevret kliver in i den nya rollen som headcoach och sportchef.

Zoran Lukic erbjöds att bli en av två lagtränare bakom Jonevret, en otänkbar roll för Lukic som sa upp sig på stående fot.

– Det var inget jag kunde finna mig i. Framförallt skulle jag bli besvärande för den nya organisationen. Beslutet att hoppa av kom spontant, men det känns helt rätt. Jag vaknade med ett leende på läpparna i morse, säger Lukic som är på väg till Djurgårdens träningsanläggning på Kaknäs när aftonbladet.se ringer upp.

Han är på gott humör och känner att han kan lämna klubben med högt huvud.

Stora framgångar

– 1999 satte vi upp klara mål och visioner om vad vi ville uppnå under en femårsperiod. Allt detta har vi gjort.

Zoran upplevde en fantastisk framgångsera med bland annat två raka SM-guld 2002 och 2003 tillsammans med Sören Åkeby som tackade för sig och stack till Danmark i höstas.

Ensam vid rodret och utan den stora stjärnan Kim Källström har Lukic i år haft det tufft.

Kritiken har växt och i en intervju i TV4 efter derbyförlusten mot Hammarby i måndags var det en märkbart pressad Zoran Lukic som tappade fattningen när han fick frågan om han skulle avgå.

Nu avslöjar han att avhoppet kunde kommit redan inför cupmatchen mot Sundsvall för snart tre veckor sedan.

Vill skapa nytt Djurgården

– Klubben kräver att vi ska gå vidare i cupen, men samtidigt släpper man i väg Andreas Isaksson till Frankrike på läkarundersökning, säger Zoran som dock inte är bitter på klubben.

– Nej. Nu vill man skapa ett nytt Djurgården med nya personer i tron att det ska förbättra. Om jag tycker att de gör rätt? Det vill jag inte kommentera. Det enda jag kan säga att mitt beslut att lämna klubben känns helt rätt.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM