– Jag gillar Moskva bättre än Liverpool

FOTBOLL

Elms debut slutade i mardröm

Rasmus Elm bekräftar kontakt med Liverpool och Everton innan valet föll på CSKA Moskva.

Men 24-åringens ligadebut blev tung när CSKA föll mot Zenit med 1-3 mot Zenit.

Rasmus Elm lämnade under sommaren AZ Alkmaar för att göra landslagskompisen Pontus Wernbloom sällskap i ryska CSKA Moskva. Inför ligapremiären mot Zenit berättade svensken för ryska sport-express.ru om klubbvalet.

– Det fanns andra alternativ, men CSKA kändes rätt direkt. Det fanns bland annat kontakt med Liverpool och innan jag flyttade till AZ så var jag i kontakt med Everton. Men jag måste säga att jag gillar Moskva som stad betydligt bättre än Liverpool, säger Elm till sport-express.ru, enligt Fotbolldirekt.com.

Avgjort efter 14 minuter

– Det här var ett lagom stort steg att ta. Jag kommer till en välkänd klubb som alltid är med i toppen av ligan och som kommer att ge mig stora möjligheter att utvecklas som spelare.

Men ligadebuten blev ingen rolig historia för 24-åringen. Elm fick visserligen chansen från start bredvid Wernbloom men redan efter 14 minuter låg CSKA under med 0-2.

Sergej Semak och Aleksandr Kerzhakov noterades för de fullträffarna. När Semak sedan fyllde på med sitt andra mål till 3-0 var det avgjort. Keisuke Honda reducerade för CSKA efter 43 minuter men då var det redan för sent.