Martinez nära övergång till FC Bayern München

FOTBOLL

Hoeness: ”Vi har råd”

Foto: Javi Martinez.

Det har varit en segdragen affär men nu har FC Bayerns styrelse gett grönt ljus till värvningen.

Javi Martinez, 23, är önskespelaren och den tyska storklubben kan slå sitt egna övergångsrekord.

– Den begärda summan är ett rent vansinne, det måste man klart och tydligt säga, säger klubbens president Uli Hoeness.

Den tyska storklubben Bayern München har knappast varit på dekis – men några titlar har det inte blivit de två senaste säsongerna. Det är förstås inte godkänt.

Bayern München har redan förstärkt laget med spelare som Mario Mandzukic, Xherdan Shaqiri, Claudio Pizarro och Dante.

Nu tycks en tvättäkta bombvärvning vara så gott som klar. En del tyska tidningar, bland annat tabloiden Bild, har redan betecknat övergången som klar, men en del detaljer återstår. Helt klart är att Bayern Münchens styrelse har gett grönt ljus till den rekorddyra värvningen av Athletic Bilbao-spelaren Javi Martinez.

– Ekonomiskt har vi råd med det här. I flera årtionden har vi arbetat för att ha råd med en sån här övergång utan att behöva skuldsätta oss, säger Hoeness till nyhetsbyrån dpa.

”Man måste fatta ett beslut”

Javi Martinez har imponerat under sin tid i Athletic Bilbao och flera europeiska storklubbar jagar 23-åringen. Bayern Münchens sportchef Matthias Sammer ser spanjoren som ett perfekt tillskott i truppen och enligt uppgifter tänker man använda 23-åringen som defensiv mittfältare. Men Martinez kan även spela som mittback vilket gör honom till en användbar spelare.

Athletic Bilbao vill ha omkring 40 miljoner euro för sin nyckelspelare – en summa som Uli Hoeness är beredd att offra.

– När man söker i hela Europa efter spelare på en viss position och hela tiden återkommer till samma en, två eller tre spelare så måste man fatta ett beslut till sist. Vi kommer att veta om det här blir av eller inte under de närmsta dagarna, säger Hoeness.

Om affären går i hamn tyder det mesta på att Javi Martinez blir Bayern Münchens, tillika Bundesligas, dyraste spelare genom tiderna. Den nuvarande toppnoteringen är från sommaren 2009 då Bayern München betalade 30 miljoner euro för Mario Gomez.

Pierre Wingren

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga