Arsenals nya kapten: ”Vi kan vinna titlar”

FOTBOLL

RvP var lagkaptenen som bar Arsenal på sina axlar.

Men efterträdaren Thomas Vermaelen ser en ljus Arsenalframtid även efter Robin van Persie.

– Vi har fortfarande en trupp som kan vinna titlar, säger belgaren.

Foto: Thomas Vermaelen.

Att Robin van Persie, som vann Premier Leagues skytteliga med 30 mål förra säsongen, lämnar Arsenal för rivalen Manchester United är ett tungt slag mot Londonklubben.

Och för ett Arsenal som inte vunnit en titel sedan FA Cup-triumfen 2005 förbättrades inte chanserna till att bryta segertorkan framåt våren.

”Jag är besviken”

Men Thomas Vermaelen, som ersätter van Persie som lagkapten för Arsenal, tror fortfarande på managern Arsene Wengers lagbygge.

– Robin var en fantastisk spelare för oss förra säsongen och jag är besviken över att han lämnar. Men allt vi kan göra nu är att fokusera på nästa säsong, säger 26-åringen till Sky Sports.

– Det kommer att bli tufft och vi måste fajtas. Men jag är säker på att vår trupp är bra nog för att vinna något.

Wenger har tidigare i sommar förstärkt anfalls­sidan med fransmannen Olivier Giroud och tysken Lukas Podolski.

2–8 mot United i fjol

På lördag inleder Gunners ligaspelet hemma mot Sunderland, och ska Arsenal ha någon chans på i ligatoppen får inte förra säsongens dåliga start, där laget bland annat åkte på en förnedrande 2–8-förlust mot Man United, upprepas.

– Vi hade problem inledningsvis förra säsongen. Men ju längre säsongen led så såg vi det riktiga Arsenal. Får vi en bra start nu kan vi vara med och slåss om ligatiteln, säger försvararen Laurent Koscielny.

ARTIKELN HANDLAR OM