Lindelöf försvarar Mourinho: ”Väldigt bra på det där”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Frank de Boer riktade kritik mot José Mourinhos arbete med de yngre talangerna.

Nu hyllas Manchester United-tränaren av den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

– Vill man någonting så kan man alltid prata med honom, säger Nilsson Lindelöf till Viasat.

Det har nu gått omkring sju månader sedan Victor Nilsson Lindelöf anlände till Manchester United. Anpassningen till den engelska ligan var inte helt enkel inledningsvis men på sistone har mittbacken fått allt mer förtroende.

– Jag visste att det skulle bli tufft, det var jag inställd på. Att ligan är väldigt tuff och annorlunda jämfört med Portugal. Så det är ungefär som jag har förväntat mig, säger Nilsson Lindelöf till Viasat.

– Det är min första säsong men jag känner verkligen att jag kan bli en väldigt bra fotbollsspelare med hjälp av tränarna som jag har här och lagkamraterna.

”Väldigt lätt att prata med”

Till sin hjälp har han den mytomspunne José Mourinho. I helgen fick tränaren kritik från kollegan Frank de Boer, som menade att det var synd att United-talangen Marcus Rashford spelade under portugisen.

– Det är trist att han har Mourinho som manager, med tanke på att han är en engelsk spelare som behöver tid, sa De Boer till BT Sport.

Nilsson Lindelöf är däremot tydlig med att Mourinho alltid har dörren öppen och stöttar sina spelare.

– Det skulle jag säga, han är väldigt bra med det där. Väldigt lätt att prata med. Vill man någonting så kan man alltid prata med honom, så är det, säger mittbacken.

Manchester United ställs under tisdagskvällen mot Sevilla i åttondelsfinalen av Champions League. Det första mötet slutade 0–0.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03