ÖSK skriver kontrakt med supportrarna

Foto: JOHAN BERNSTR M / BILDBYR N
FOTBOLL

Örebro SK har ännu en knackig säsong bakom sig.

Den vitsvarta klubben från Närkeslätten har också varit anonymt på spelarmarknaden efter säsongsavslutningen.

Nu erbjuder de vem som helst att skriva på för klubben.

ÖSK slutade på en undanskymd tiondeplats i allsvenskan.

Säsongen avslutades med fyra raka förluster och endast ett mål framåt.

Nu gör klubben allt för att behålla sin publik.

Med ett minst sagt formaliserat kontrakt erbjuds supportrarna att sajna för Örebro inför säsongen 2018.

– Det här är ett nytt sätt för oss att knyta våra fantastiska supportrar ännu närmare oss. Utan våra svartvita fans är vi ingenting, säger ÖSK Fotbolls vd Simon Åström.

”Vill bygga framtidens ÖSK tillsammans”

Avtalet innehåller rättigheter och skyldigheter.

– Vi vill skapa ett ännu starkare band till våra supportrar och att vi ställer krav på varandra. De betyder allt för oss och det är viktigt att vi som klubb visar att vi lyssnar på dem, i med- och motgång – att bygga framtidens ÖSK är något vi gör tillsammans, säger klubbens kommunikationsansvarige Erik Wärlegård.

Utdrag ur supporterns åtagande:

”Supportern förbinder sig att heja på ÖSK i den utsträckning som ÖSK förtjänar, kanske till och med lite mer, specifikt men inte uteslutande under måljakt i träliga 0-0-lägen, försvar av 1-0 i slutminuterna när egna ribban darrar, och under turliga vändningar i andra halvlek. ”

”Vid hinder mot deltagande i ÖSKs aktiviteter skall Supportern omedelbart känna en viss tomhet i bröstet. Vid barnafödande bör Supportens avkomma utrustas med ÖSK-body från shopen.”

”Supportern förbinder sig att inte ingå avtal med andra klubbar utan ÖSKs godkännande, frånsett från landslag (särskilt där P. Haginge deltar), och lokala småklubbar som fyller en viktig funktion i att fostra talanger och besegras i cupspel (se exempelvis Degerfors IF).”

1 av 2

Hävdar vinnarmentalitet

Under punkten ersättning nämns bland annat att supportern får ”ett ÖSK med benhård vilja att bli en fotbollsklubb som har en naturlig vinnarmentalitet, som ska ta sig till toppen av allsvenskan, vinna den och ta ÖSK:s färger ut i Europa”.

Det är oklart hur juridiskt bindande avtalet är och om det finns utrymme för stämning om det inte efterföljs.

Lokala nöjesprofilen Peter Flack verkar trots allt inte vara inblandad.

ARTIKELN HANDLAR OM