Kostar att möta Kalmar, Jeffrey

FOTBOLL

Aubynns Hammarby fick en lektion i offensivt spel

1 av 2 | Foto: AJAJ, BAJEn Jeffrey Aubynn grinar illa under matchen mot Kalmar FF på Fredriksskans. Aubynn hade inför matchen sagt att han aldrig skulle betala för att se Kalmar spela fotboll - men faktum ät att hans Hammarby blivit utklassat flera gånger om av smålänningarna. I går stämde det inte alls och Kalmar vann med odiskutabla 4-1.

KALMAR

Jeffrey Aubynn sa inför matchen att han inte skulle betala för att se destruktiva Kalmar FF.

Sedan fick han och Hammarby en lektion av Kalmar i hur man spelar offensivt och gör mål.

- Men jag skulle fortfarande inte betala, säger han.

Förra säsongen provocerade Pablo Piñones Arce Kalmarfansen med att döma ut Kalmars spel som tråkigt. I gårdagens Sportbladet följde Jeffrey Aubynn upp med att säga att han aldrig skulle betala för att se Kalmar FF spela.

Frågan var dock vilket lag som bjöd på mest valuta för inträdespengen i går? Ett offensivt och piggt Kalmar körde fullständigt över Hammarby.

- Vi gör en dålig match, hela laget, medan Kalmar spelar bra. Men deras spel tilltalar inte mig. Jag skulle inte betala för att se Kalmar, inte ens när de spelade som de gjorde i dag, säger Aubynn.

Drömstart för Bajen

Hammarby fick annars en drömstart. Efter Niklas Kaldners självmål i den sjunde minuten trodde många av de tillresta Hammarbysupportrarna att den negativa sviten mot Kalmar skulle brytas.

I stället blev det som vanligt.

- Det var den gamla vanliga visan mot Kalmar, säger Hammarbys tränare Anders Linderoth.

Linderoth har få goda minnen från mötena med Kalmar. Av de fem senaste matcherna lagen emellan har Kalmar vunnit fyra och har på dessa matcher en målskillnad på ofattbara 13-2.

Hans analys efter matchen var enkel - Kalmar var bättre i precis allt.

- Vi gjorde ett rent bottennapp, både tränaren och spelarna. Jag som tränare kan inte hitta ett lösningsmedel så att vi kan spela vårt spel. Det var en sådan match när man vill byta ut halva laget, men det får man ju inte, säger han.

Var det här en baksmälla efter derbyvinsten mot AIK?

- Det kan man nog kalla det. Det var kollektivt en dålig insats. Sådana här bottennapp kommer förr eller senare. Så är det bara.

Förvånad lagkapten

Kalmars lagkapten Henrik Rydström är förvånad över Jeffrey Aubynns uttalande.

- Det känns som om det borde vara utagerat. Varför vänder de inte på det och ser det som en utmaning att möta oss? Det blir kontraproduktivt för dem på något sätt.

Stor hjälte för Kalmar var Mikael Blomberg - som skulle suttit på bänken om stjärnan Fabio Augusto hade varit skadefri.

Nu avgjorde han matchen med två mål och ett assist.

14:e minuten: Blomberg snappade upp en misslyckad utboxning från Ante Covic och sköt mål.

59:e minuten: Han sprang sig fri, fick bollen, och hittade Lasse Johansson med en perfekt passning som skarvades in i mål.

71:a minuten: Till sist fick han slå straffen efter att Cesar Santin blivit fälld i straffområdet. Den satt hur säkert som helst.

- Det kändes som om vi hade vunnit redan före matchen, säger Blomberg.

Kalmar FF:s senaste möten med Hammarby

Läs mer om allsvenskan:

Markus Alexandersson

ARTIKELN HANDLAR OM