Sveriges chans: Gå mot tyske högerbacken

FOTBOLL

BERLIN

Högerbacken Arne Friedrich är tysklands svaga punkt hittills i VM.

- Jag hoppas att Jens Lehmann har en del tips om Ljungberg, säger han.

Foto: Arne Friedrich.

Kan bli mer skräckhistorier än goda råd. För enligt Arsenalmålvakten Jens Lehmann är lagkamraten Fredrik Ljungberg en av världens absolut bästa fotbollsspelare.

Sågad i två matcher men godkänd mot Ecuadors B-uppställning på Berlins Olympiastadion. Då tyckte tyska landslagsledningen det var lämpligt att skicka upp lagets mest kritiserade på podiet inför den jagande journalistflocken.

- Jag vet att jag har fått kritik men jag har stöttats av landslagsledningen, mina lagkamrater, familjen och mina vänner. Jag har tagit tag i det och jag vet vilka kvaliteter jag har, kaxade Friedrich upp sig efter ett tag.

Fast en hygglig insats mot B-Ecuador gör honom inte till en klippa mot världsspelaren Ljungberg.

- Jag tror inte det ska bli något problem. Jag har ingen rädsla för någon motståndare även om jag givetvis alltid känner respekt för dem, säger Friedrich.

Precis som alla andra tyska landslagsspelare hyllar han artigt de kommande svenska motståndarna.

- Deras anfallare är alltid målfarliga men det viktigaste är att vinna mot deras kompakta mittfält.

Förbättrar sig

Hamnar Arne Friedrich i en situation där han inte får understöd av sitt mittfält blir det en tuff man mot man-match gentemot Fredrik Ljungberg som har oerhört mycket snabbare fötter än den tyske ytterbacken.

- Jag jobbar hela tiden på att förbättra min snabbhet, säger Friedrich.

Lär bli svårt att förbättra så värst mycket till på lördag. En Fredrik Ljungberg i form kan ha lekstuga. Och Freddie har hittills under VM visat lysande form.

Han har sitt eget recept på hur Tyskland ska besegras.

- Tyskarna är långa och stora så det gäller att vi håller bollen på marken och tvingar de att jaga sig trötta, säger Fredrik till Sportbladet.

Läs också:

Stefan Alfelt, Robert Laul