Freddie: Brasilien är mina favoriter

FOTBOLL

BREMEN

Fredrik Ljungberg är inte ensam - The Gunners har en arsenal med VM-resenärer.

Vem av dem vänder hem som världsmästare?

Freddie lägger sin röst på Gilberto Silva.

– Brasilien har ett väldigt bra lag, säger den svenska superstjärnan.

Foto: Fredrik Ljungberg, Sverige.

Gilberto Silva säger att Freddie skulle platsa i det brasilianska VM-laget, och svensken bjuder igen genom att peka ut Brasilien som blivande världsmästare.

Är det alltid så vänligt på Arsenals träningsanläggning utanför St Albans, en halvtimmes tågresa norr om London? Nej, inte inför VM. Trots att spelarna hade en Champions League-final att tänka på kunde inte Monsieur Wenger hindra spelarna från att prata om världens största idrottsfest. Han har ju hela 15 VM-spelare - flerst än någon annan klubb tilllsammans med Chelsea  - i sitt lag. Gunners-coachen levererar tre spelare till England, två till Elfenbenskusten, Schweiz och Spanien, en till Togo, Frankrike, Tyskland, Sverige, Holland och Brasilien.

- Vi har önskat varandra lycka till, säger Fredrik Ljungberg.

Vem av spelarna åker hem till London som världsmästare, tror du?

- Givetvis hoppas jag att Sverige gör väldigt bra ifrån sig, men när det gäller favoriten tror jag som alla andra: Brasilien har ett väldigt bra lag.

Han kommer att ställas mot fyra av sina klubbkamrater - Sol Campbell, Ashley Cole, Rio Ferdinand och Theo Walcott - den 20 juni, då Sverige möter England.

De har redan psykats av sin svenska klubbkompis.

- Ja, vi var på våra engelska spelare när Svennis var och tittade på träningarna, för att få dem lite nervösa. Många tror att England har en bra chans att vinna VM. Då har jag slagit tillbaka med att vi inte har förlorat mot dem på 38 år.

Kontakt med mr Lehmann

Har du sedan samlingen på Gotland haft kontakt med någon annan av VM-spelarna i Arsenal?

- Ja, jag har haft kontakt med min tyska vän, mr Lehmann (Jens).

Vad pratade ni om?

- Jag beklagade mig över vädret. Ha, ha. Nej, behöver man någon hjälp är det bara att ringa honom.

Sverige och Tyskland kan mötas i åttondelsfinalen.

- Ja, om vi har turen att ta oss vidare från gruppspelet. Självklart har vi diskuterat det på träningsanläggningen. Om vi möts hoppas jag att vi kan bjuda på hårt motstånd. Förhoppningsvis gör jag mål också.

Men först väntar Trinidad och Tobago...

- De kanske inte har gjort så bra resultat inför VM, men har de tagit sig till VM måste det bara ett bra lag. Jag har stor respekt för alla lag i gruppen, men hoppas att vi ska vinna.

Vad vet du om premiärmotståndarna?

- Jag såg matchen mot Bahrain och la då märke till en mittback som är 2.02 meter lång (Dennis Lawrence). Sedan känner jag givetvis till Dwight Yorke, som har en bra blick för spelet.

Vad tänkte du när du såg Dennis Lawrence?

- Att honom kommer jag inte markera på hörnorna. Ha, ha.

Du var lysande mot Chile och har sett bra ut på träningarna.

- Det känns jättebra. I dag var det fint väder också, så jag kan inte klaga. De två senaste månaderna har jag varit i oerhört bra form. Att jag fick tio dagars vila gjorde gott, så att jag fick lugna ner kroppen.

Mot Chile hamnade du djupare i din mittfältsroll, mer som en playmaker. Hur har ditt spel förändrats?

- Det beror på hur motståndarlaget spelar. Mot Chile fanns det mycket utrymme mellan mittfält och anfall. Då fick jag ha mycket boll. Det kändes bra.

Arsenals VM-spelare

Klubbarna med flest VM-spelare: