"Adriano visar ingen respekt"

FOTBOLL

Spricka i Inter efter Verons hårda attack

Ett internt bråk skakar Inter efter 5-0-segern mot Livorno.

Mittfältaren Juan Sebastian Veron går till hårt angrepp mot brasilianske anfallsstjärnan Adriano.

- Jag är väldigt arg. Hans agerande visar på bristande respekt för laget, säger Veron.

Foto: Inter tog en enkel seger mot Livorno. Backen Cordoba gjorde ett av lagets fem mål.

Trots att Inter skåpade ut Livorno med hela 5-0 var det allt annat än frid och fröjd bland spelarna efteråt.

Anledningen är att Adriano inte återvände till Milano omedelbart efter Brasiliens VM-kvalmatcher. Brassestjärnan kom inte till Italien förrän på söndagsmorgonen, och såg Livorno-matchen från läktaren.

Först skyllde han på att planet var överbokat, sen fick han officiellt tillåtelse att stanna i Brasilien från Inter-ledningen.

Sågade i tv

Historien blev för mycket för Veron, som sågade Adriano efter noter i tv-kanalen Italia 1.

- Jag är mycket arg. Det finns vissa som inte respekterar reglerna och laget. Inget viktigt kan någonsin hända i Inter förrän vi gör det. Enligt min uppfattning är matchen mot Livorno lika viktig som en match mot Juventus, men i dag valde vissa att inte vara med oss, säger den argentinske playmakern och fortsätter:

- Hans agerande visar på bristande respekt för laget. Spelare som skapar problem i stället för att försöka skapa en god stämning i laget. I dag behövde vi vissa spelare, men de var inte här. Som tur är har vi många mästare i laget.

Diplomatisk ledning

I Inters ledning fortsatte man att behandla frågan diplomatiskt.

- Jag är glad eftersom vi visade att vi kan spela bra även utan våra nyckelspelare. Adriano kom till Milano tidigt på eftermiddagen, han kom förbi arenan och vi hälsade på varandra i omklädningsrummet. Vi kommer att ha gott om tid att tala om det här senare, och när han är tillbaka i form är jag säker på att vi kan sikta på seriesegern, säger tränaren Roberto Mancini.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A