Här laddar T&T för VM-festen

FOTBOLL

”Vi har ett fantastiskt stöd”

Foto: Trinidad och Tobagos landslagsspelare festar med fansen inför avresan till VM-lägret i England.

TOBAGO

Svenska landslag brukar firas i ett par timmar efter ett lyckat mästerskap.

Trinidad och Tobago hyllar sina Socawarriors i två dagar – före VM.

– Vi har ett fantastiskt stöd från fansen, säger lagkaptenen Dwight Yorke.

Onsdagens landskamp mot Peru (1–1) var en ljummen tillställning från Socawarriors som i går flög till Manchester för att inleda sitt första läger inför VM-premiären mot Sverige.

Men de senaste dagarnas hyllningar till landslaget har varit allt annat än svala.

Före avresan till Europa har Socawarriors turnerat runt de båda öarna Trinidad och Tobago där de hyllats inför T&T:s första VM-deltagande någonsin.

Turnerade runt

Mest känslosamt under den två dagar långa Eriksgatan blev det när landslaget kom till paradisön Tobago. Spelarbussen åkte förbi superstjärnan Dwight Yorkes födelseort, Caanan, och fortsatte till Cabolet och Dwight Yorke Stadium där ett par tusen supportrar, mest skolungdomar, tog emot Socawarriors.

Landslaget placerades på en scen framför huvudläktaren där de fick höra på tal från politiker och fotbollsledare innan en känslosam Yorke själv tog till orda:

– Som ni säkert alla vet är Tobago en mycket speciell plats för mig. Jag kan inte med ord beskriva de känslor det innebär för mig att komma hit till stadion som bär mitt eget namn och stå här framför er som lagkapten för ett Socawarriors som snart ska spela i den största av alla fotbollsturneringar. Från djupet av mitt hjärta säger jag tack till er alla. Vi känner ert stöd. Jag är stolt.

Dansande tjejer

Skrik, applåder och jubel avbröt Yorkes korta och spontana tal flera gånger.

Efter Yorkes tal uppträdde olika artister och riktigt hett blev det när en dansgrupp klev in på arenan.

Efter ett par minuter lämnade tjejerna löparbanorna och tog sig helt oförberett upp på scenen där en vild dans till socarytmer med samtliga landslagsspelare tog fart till publikens stora jubel.

Efteråt fick Socawarriors fly till bussen när hundratals fans ville känna på sina idoler.

Michael Wagner