Zlatan på hemmaplan

FOTBOLL

Bidrar till ny fotbollsplan i Rosengård

Foto: Drago Prvulovic
Lirade med ungdomarna. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett populärt inhopp på fotbollsplanen när han var hemma i Rosengård i dag.

Zlatan Ibrahimovic glömmer inte var han hade sin första hemmaplan.

I dag var Zlatan hemma i Rosengård i Malmö, där han nu tänker vara med och bygga en ny fotbollsplan.

– Jag gör det här för att ge tillbaks någonting till mitt gamla område, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Foto: Drago Prvulovic
Nyp i kinden. Zlatan skrev autografer allt vad han hann vid besöket hemma i Rosengård. En fritidsledare från ungdomsåren tackade honom med ett nyp i kinden.

Zlatan var minst sagt en populär gäst hemma i Rosengård i dag. Han ses som områdets stora hjälta och är större än kungen, som ungdomarna själva uttryckte det. Trots att ungdomarna fick vänta länge innan hjälten dök upp gav de inte upp och det blev i stort sett kaos när han till sist dök upp. Zlatan kom hem för att vara prisutdelare i ungdomsturneringen Joga3, en gatfotbollsturnering som spelas med tre spelare i varje lag och som har sitt ursprung i Brasilien där man ofta ser liknande matcher på gator och stränder.

Turneringen hade final i dag och vinnarna får åka till Brasilien och representera Sverige vid världsfinalen i Rio de Janeiro.

Men alla ungdomar kände sig säkert som vinnare i dag när Zlatan Ibrahimovic dök upp som populär prisutdelare. Zlatan tog sig även tid att skriva mängder av autografer och hoppade även in och spelade lite boll med ungdomarna.

Direkt efter finalen avslöjade Zlatan planerna för den nya planen – och arbetet börjar direkt.

– Detta är det bästa som har hänt Rosengård, säger en mycket glad Zlatan.

Tanken med den nya planen är att göra det enklare och roligare för områdets ungdomar att spela fotboll när de själva har lust. Allt i syfter att stödja spontanidrotten.

Spelplanens beläggning görs av gamla skor som malts ned till en mjuk gummimatta. Projektet genomförs av fotbollsklubben Mabi, MKB Fastighet och Nike. Ibrahimovic bekostar anläggningens belysning.

Och vem vet, kanske möjliggör detta att det kommer fram en ny Zlatan från Rosengård om några år??

Patrick Kipler