Detaljerna bakom avskedandet: ”Gjorde affärer med djävulen”

avMartin Tolén

José Mourinho fick sparken från Manchester United.

Nu avslöjas detaljerna bakom avskedandet.

Bland annat om hur Mino Raiola – som tog Zlatan Ibrahimovic till klubben – ska ha haft en del i det hela.

Efter två och ett halvt år stod det i går klart att José Mourinho får lämna Manchester United.

Portugisen kompenserades med lite mer än 250 miljoner kronor och uppges ersättas av klubbikonen Ole-Gunnar Solskjaer på tränarposten säsongen ut.

”Manchester United meddelar att José Mourinho har lämnat klubben med omedelbar verkan. Klubben vill tacka José för allt han gjort under tiden i Manchester United och vi önskar honom all lycka i framtiden”, skrev Manchester United på sin hemsida i går.

Foto: JOHN SIBLEY / X03811
Jose Mourinho fick lämna Manchester United under tisdagen.

Därför sparkades Mourinho

Och nu avslöjas detaljerna bakom beskedet.

Mourinho ska ha fått avskedsbeskedet under ett möte med vd:n Ed Woodward på Lowry Hotel – där Mourinho bodde under tiden – och beskedet ska ha tagits emot med ”en lättnad” hos spelartruppen, enligt The Times.

”Mourinho var inte populär på träningsanläggningen Carrington. I sms beskrevs han oftast av spelarna med svordomar och när en agent till en spelare ombads beskriva Mourinho i några få ord valde han: ’En vidrig människa’”, skriver tidningen.

Flera av spelarna uppges också ha struntat i att ta avsked av Mourinho efter att ha fått beskedet att deras tränare sparkats.

”Det var inga som direkt grät när beskedet kom. Du kan räkna antalet spelare som gillade Mourinho på en hand. Nemanja Matic, Romelu Lukaku, Ashley Young och Marouane Fellaini gav sitt stöd, men de andra? Glöm det”, skriver The Times.

Foto: MANU FERNANDEZ / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Mino Raiola var haft ett finger med i spelet.

”Gjorde affärer med djävulen”

Och kanske bäst kan den dåliga stämningen mellan spelare och tränare beskrivas i fallet Paul Pogba.

Den franske stjärnmittfältaren värvades för en miljard kronor för två somrar sedan, men har fått sitta på bänken i de tre senaste ligamatcherna och fick inte spela en enda minut i 3–1-förlusten mot Liverpool i söndags.

Enligt The Times uppgifter såg Pogbas agent, Mino Raiola, till att späda på den hätska stämningen mellan hans klient och tränaren genom att ständigt plantera nya övergångsrykten vilket fick relationen mellan Mourinho och Pogba att kollapsa.

Situationen ska ha gått så pass långt att Mourinho – som under sina år även fått in Henrich Mchitarjan och Zlatan Ibrahimovic vid sidan av Pogba med hjälp av Raiola – gått till Woodward och bett honom ”fimpa relationen med Raiola” och ”aldrig mer göra affärer med honom igen”.

Det hela ledde till en maktkamp där Pogba hamnade på bänken och där klubbledningen till slut tog Pogbas sida i det hela.

– Woodward gick på alldeles för djupt vatten när han gjorde affärer med djävulen och började samarbeta med Raiola, säger en källa nära Mourinho till tidningen.

Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805
Paul Pogba och Jose Mourinho.
ARTIKELN HANDLAR OM