Elfsborg på jakt efter duo från J-Södra

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

JÖNKÖPING. Jönköpings Södra åkte ur allsvenskan.

Men Jimmy Thelin, 39, och Robert Gojani, 25, blir kvar i högstaserien? Enligt Sportbladets uppgifter är duon aktuell för Elfsborg.

– I morgon planerar jag nästa säsong för J-Södra, säger Thelin.

Efter bara två säsonger i allsvenskan åkte Jönköpings Södra ur högsta serien efter kvalspel mot Trelleborgs FF under söndagen.

Hemmalaget hade ett mäktigt tryck, flera målchanser och två stolpträffar i matchinledningen när J-Södra skulle föröka ta in 0-2 efter första matchen i kvalet.

Men Dino Islamovics kvittering på övertid av första halvlek tog orken ur hemmalaget. 

– Vi faller på målsnöret, inför vår hemmapublik. Det är mycket känslor. Vi får snacka av oss i kväll och sedan börja planera inför nästa säsong, säger tränaren Jimmy Thelin. 

Blir du kvar som tränare?

Just nu är jag i Jönköpings Södra och jag kommer jobba med J-Södra i morgon när jag vaknar.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Thelin mycket nära att ta över Elfsborg.

Kan du bekräfta att du fått förfrågningar från andra klubbar?

– Den dagen jag har något att säga så kommer jag säga det. Mitt fokus ligger vid att sätta mig vid skrivbordet i morgon bitti och börja jobba med J-Södra, säger Jimmy Thelin som har kontrakt Jönköping Södra till och med 2019.

Även Gojani till Elfsborg?

Enligt Sportbladets uppgifter är Elfsborg även intresserat av att värva J-Södras mittfältsstjärna Robert Gojani, målskytt mot Trelleborg och en av hemmalagets bästa spelare.

25-åringen har ett kvar på kontraktet med J-Södra.

Sportbladet har sökt agenten Nima Modyr för en kommentar.

Robert Gojani säger till Sportbladet:

– Jag känner inte till det (Elfsborgs intresse). Det blir alltid mycket snack efter en säsong men det är klart att det är smickrande när det står något positivt om mig som spelare, säger J-Södraspelaren.