Stefanelli lämnar AIK

Wesström: Planen är att sälja vidare med en tydlig ekonomisk vinst

avPatrik Brenning

Foto: NILSSON NILS PETTER/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nicolas Stefanelli lämnar AIK.

Klubben bekräftar på sin hemsida att 24-åringen lånas ut till cypriotiska Anorthosis Famagusta under vårsäsongen 2019.

– Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare, säger Stefanelli till klubbens hemsida.

Nicolás Stefanelli kom till AIK från argentinska Defensa y Justicia i juni 2017 med stora förväntningar på sig. Men 24-åringens utveckling har inte blivit vad varken han eller klubben hoppats på.

”Planen är en tydlig ekonomisk vinst”

Under guldsäsongen 2018 hade Stefanelli svårt att ta en plats i startelvan och nu lånas anfallaren ut till cypriotiska Anorthosis Famagusta FC.

– Nicolás är rekryterad i kategorin spelare där planen är att efter utveckling säljas vidare med en tydlig ekonomisk vinst för AIK Fotboll. Individuellt blev inte 2018 vad vi hoppades på för Nicolás och därför lånas han nu ut till en miljö som vi bedömer är rätt för att fullfölja ursprungsidén, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Ett bra alternativ”

Totalt har Stefanelli gjort 17 mål på 44 tävlingsmatcher för AIK och har fortfarande kontrakt med klubben till december 2020.

– Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare och där är speltid en stor och viktig del för min utveckling. Därför är utlåningen ett bra alternativ för mig i detta läge, säger Stefanelli.

ARTIKELN HANDLAR OM