Egypten arrangerar Afrikanska mästerskapen i sommar

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Det var tänkt att Kamerun skulle arrangera Afrikanska mästerskapen i sommar – men de fråntogs uppgiften eftersom de inte klarade av att följa riktlinjerna.

Nu står det klart att turneringen i stället kommer att spelas i Egypten.

Det är första gången som Afrikanska mästerskapet ska spelas under sommarmånaderna (15 juni–13 juli) – dessutom har antalet deltagande nationer ökat från 16 till 24.

Förändringarna verkar ha medfört problem när det kommer till arrangerandet av mästerskapet. Redan i slutet av november fråntogs Kamerun uppgiften på grund av de låg så långt efter med planeringen samt att säkerheten i landet inte kan garanteras.

Afrikanska fotbollsförbundets (CAF) president Ahmad Ahmad uttryckte efter ett tio timmar långt möte i Ghana att han var säker på att hitta ett nytt värdland före årsskiftet.

Femte gången mästerskapen är i landet

I dag offentliggjorde CAF att det blir Egypten som får äran att arrangera mästerskapet.

Landet vann omröstningen mot Sydafrika (de två enda nationerna som deltog) med 16–1, en klar majoritet med andra ord.

Egypten har arrangerat mästerskapet fyra gånger tidigare – senast 2006, då landet även vann turneringen.

– Jag vill tacka CAF:s kommitté för förtroendet och säga tack till vår regering för deras stöd, säger presidenten för det egyptiska fotbollsförbundet, Hany Abu Rida enligt BBC.

”Kommer att vara fullsatt, jag lovar”

– Vi är redo för denna ära. Fansen kommer att vara tillbaka på arenorna. Det kommer att vara fullsatt överallt, jag lovar, fortsätter han.

Afrikanska mästerskapen kommer att spelas på åtta olika arenor i fem städer; Alexandria, Ismailia, Port Said, Suez och huvudstaden Kairo.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.