Om dundermissen: ”Skrattade åt mig själv”

Mål i landslagsdebuten.

Det räknade nog Daleho Irandust med.

Sen missade han öppet mål.

– Jag satt och skrattade åt mig själv efteråt. Det var jävligt dåligt gjort, säger Häckens mittfältare.

Sverige pressade på hårt mot Finland mot slutet av tisdagens landskamp. Viktor Gyökeres, Alexander Fransson och Alexander Jeremejeff hade alla pigga avslut. Närmast kom dock Daleho Irandust. Mittfältaren fick – helt ren – öppet mål vid den bortre stolpen men bjöd den fåtaliga publiken på en jättemiss.

”Ett totalt...”

Vad tänkte du?

– Jag tänkte: ”Det är mål. Träffa bara inte bollen med hälen så att den går parallellt med mållinjen”. Och så blev det ett totalt...

”Jävligt dåligt gjort”

Irandust skakar på huvudet innan han fortsätter.

– Jag satt och skrattade åt mig själv efteråt. Det var en irritation. Tänk om jag hade fått göra mål i min landslagsdebut? Det hade varit underbart. Men man får inte allt med sig, även om det var jävligt dåligt gjort.

”Det räddar mig”

Totalt sett stod ändå Irandust för en stark insats i den andra halvleken. 20-åringen hittade sin offensiva specialroll och vandrade mer fritt över planen – vilket ledde till en hel del öppnande passningar och genombrott.

– Många sa positiva saker till mig så det var kul att höra. Det är väl kanske det som räddar mig i mitt egen huvud. För det var ändå en bra andrahalvlek där jag var delaktig i mycket och visade vilken spelare jag är.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.