Eviga fiender – på grund av en spelare

Djurdjic talar ut om guldfesten: Ska säga det till AIK-spelaren när jag ser honom

avPatrik Brenning

Nikola Djurdjic har lagt kaoset kring det ofrivilliga besöket på AIK:s guldfest bakom sig.

Nästan.

En specifik AIK-spelare har 32-åringen fortfarande en oplockad gås med.

– Jag ska ta det med honom när jag ser honom, säger Djurdjic.

Det är kallt i Nacka Bolltält när Nikola Djurdjic löper de sista intervallerna under Hammarbys första gemensamma fotbollsträning inför allsvenskan 2019. En rejäl kontrast till värmen och festen som gjorde 32-åringen ytterst motvilligt till rubrikernas man efter AIK:s SM-guld i höstas.

Foto: Robin Lorentz-Allard

”Hat var jag än kom”

Det var efter att anfallaren fotograferats på AIK:s guldfest i centrala Stockholm som rampljuset riktades mot en då väldigt besviken Djurdjic. Reaktionen från fansen på bilderna blev kraftfull.

– Jag blev lite chockad över hur långt folk gick. Det räckte med en tidningsartikel för att lägga en skugga över allt jag hade gjort under säsongen. Helt plötsligt låtsades folk att jag inte var den som alltid kämpade, som alltid tog kampen med de som snackade skit om Hammarby. Helt plötsligt var allt det fejk och det här sant. Det gjorde mig besviken hur snabbt folk glömmer och hur mycket hat jag fick. Folk försökte verkligen vara personliga och såra mig. På två timmar försvann allt och det var hat var jag än kom.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard

Men vad hände egentligen den där kvällen på nattklubben i centrala Stockholm? Efter att ha vägrat kommentera händelsen hela vintern talar Djurdjic för första och sista gången ut i ett försök att lägga allt bakom sig.

– Vi var klara med säsongen, var besvikna och ville bara kyla av oss. Vi frågade vår kompis som jobbar där om någon från AIK var där men han sa nej och sa att de skulle fira på ett annat ställe. Men de släppte inte in dem på nattklubben de egentligen skulle till så det var därför de kom dit och det var olyckligt. Men jag tycker bara att det är löjligt att folk tror att jag skulle fira med AIK-spelarna, säger Djurdjic.

Försökte värva Mikael Lustig

Trots att de firande spelarna från rivallaget kom bestämde sig Nikola Djurdjic för att stanna på nattklubben. Anledningen var ett kärt återseende med Celtic-spelaren Mikael Lustig som var där i AIK-spelarnas sällskap.

– Jag var faktiskt väldigt nära att skriva på för Celtic en gång och då var han en slags mellanhand mellan mig och klubben. Så vi känner varandra sedan länge och han ville verkligen att jag skulle komma dit (till Celtic) då. Nu försökte jag övertyga honom att komma till Hammarby när han är klar i Celtic. Det var det vi pratade om.

32-åringen säger att han ångrar att han inte lämnade klubben direkt och också kan förstå reaktionen från fansen. Men anfallaren är samtidigt tydlig med att han tycker att proportionerna i rapporteringen om incidenten varit överdrivna.

Djurdjic upplever till och med att händelsen fick så stor reaktion att han var beredd att lämna Hammarby om det skulle skada klubben för mycket att ha honom kvar.

– Just då ville jag bara inte att det här skulle drabba klubben. Om det hade gått så långt att vi hade spelat hemmamatcher och det kommit en stor grupp supportrar bara för att bua ut en spelare och skapa oordning i laget så hade jag definitivt inte tillhört Hammarby. Men just nu tror jag inte att det kommer hända. Men vi får se.

Ska konfrontera AIK-profilen

Nu hoppas anfallaren att incidenten är ett avslutat kapitel – sånär som på en liten punkt. På sociala medier skrev Djurdjic efter händelsen att AIK nu är hans ”eviga fiende”, ett uttalande han nu förklarar framförallt var riktat mot en enskild AIK-spelare.

– Det finns en specifik anledning och jag ska säga det till en AIK-spelare när jag ser honom. Även när de kom ut och sa vad som egentligen hände så var det vissa saker som förblev outtalade. Om det varit tvärtom hade jag inte väntat i två dagar med att berätta vad som egentligen hade hänt. Det tog mig två minuter att komma ut och säga vad vi egentligen gjorde där och vad som egentligen hände. Jag skulle inte vänta i två dagar, tills hela himlen ramlat ner, och säga ”okej, det här hände faktiskt inte osv”.

Den som uttalade sig om Djurdjic två dagar efter guldfesten var AIK:s lagkapten Henok Goitom. Djurdjic vill dock inte precisera vem i AIK det är han har en oplockad gås med.

– Men alla vet vem som gick ut och sa att vi inte firade med dem, säger Djurdjic och fortsätter:

– Jag vill inte förlänga det som hänt men jag måste tala med en av dem. Det är inget dramatiskt men hade det varit omvända roller så hade jag agerat annorlunda. Men nu vill jag bara slippa vara rubrikernas man och börja förbereda mig för säsongen. Jag har släppt det här och kommer inte prata om det mer. Om jag har något kvar att lösa så ska jag tala med dem. Men det är inget dramatiskt, vi ska mötas igen och i slutändan handlar allt om matcherna och att vinna sex poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM