Djurgården

Lämnar Djurgården för USA: ”Matchar vår profil”

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Fotbollsspelaren Julia Spetsmark lämnar Djurgården och Sverige.

Nästa klubbadress: North Carolina Courage i USA.

– Julia matchar vår profil för en attackerande spelare, säger lagets coach Paul Riley till klubbens hemsida.

Redan som 17-åring debuterade Julia Spetsmark i damallsvenskan för Mallbacken. Sedan 2006 har hon gjort över hundra matcher i den högsta svenska serien och hon fanns med i den svenska landslagstruppen till EM 2017.

Efter flera år i damallsvenskan valde Julia Spetsmark efter säsongen 2017 att flytta till England och spela för Manchester City, men återvände till Sverige i somras.

Under sommaren och hösten har hon spelat i Djurgården, men nu är det dags för nya utmaningar i igen.

Den offensiva spelaren som kan spela både som ren anfallare och ytter är klar för North Carolina Courage, laget som i somras slog Lyon i den första upplagan av damernas International Champions Cup.

”Det är fantastiskt”

Klubben berättar om nyheten på sin hemsida. Spelarens företrädare Michael Kallbäck och Julia Spetsmark själv kommenterar övergången i ett pressmeddelande som skickas ut under måndag kväll.

– Sedan jag lämnade Manchester City, där jag fick perioden förstörd på grund av en skada, har mitt mål och min ambition alltid varit att återvända utomlands. Jag är tacksam för att Djurgården tog emot mig och fick mig att känna glädje över att spela igen och att klubben gör den här flytten möjlig, säger Julia Spetsmark.

– Det är fantastiskt och det visar vilken hög nivå det svenska toppskiktet i damallsvenskan håller som exporterar spelare till de finaste klubbarna i världen. Jag är säker på att Julia kommer att passa perfekt och på det sätt som Paul Riley och NC Courage spelar kommer Julia att erövra NWSL, säger agenten Michael Kallbäck i pressmeddelandet.

Coachen Paul Riley pekar i sitt uttalande på Spetsmarks möjligheter med spel i den amerikanska damligan att ta sig tillbaka till svenska landslaget igen. VM i Frankrike väntar i sommar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Danska ersätter danska i Rosengård

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgården

North Carolina

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Manchester City