Stängs av efter tre galna överfall

”Jag lät mina känslor ta över”

University of New Mexicos (UNM) spelare Elizabeth Lambert stängs av på obestämd tid för flera våldsamma överfall i en college-match.

20-åringen slog, sparkade och drog i håret på motspelare när hennes lag föll mot BYU i semifinalen av en lokal turnering.

– Jag är djupt och helhjärtat ångerfull för min handlingar, säger Lambert till skolans hemsida, golobos.com, efter domen.

Motståndarna trodde inte sina ögon när Elizabeth Lambert gick lös mot dem i semifinalen av college-turneringen i Utah. 20-åringen tacklade, slog, sparkade och drog vilt i sina motståndare.

Klippet vevas nu på amerikansk TV och trots att matchen spelades så sent som på torsdagen tog det bara en dag för skolan att reagera på tilltagen.

”Jag lät känslorna ta över”

Huvudtränaren Kit Vela meddelade på fredagen att Lambert stängs av på obestämd tid för det brutala spelet. 20-åringen får inte delta i några tävlings eller träningsaktiviteter med laget.

– Jag är djupt och helhjärtat ångerfull för min handlingar. Mina handlingar var omotiverade. Jag lät mina känslor ta över i ett hett ögonblick. Jag tar fullt ansvar och accepterar alla straff som coacherna och UNM anser är nödvändiga. Det här speglar inte på något sätt den fotbollsspelare som jag är , säger Lambert.

”Handlingarna är oförsvarbara”

Även skolan fördömer Lamberts handlingar.

– Liz handlingar på planen mot BYU var helt oacceptabla. Hennes handlingar är helt oförsvarbara, säger Paul Krebs, vicepresident för UNM:s idrottsorganisation.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.