Fábregas på gång till Barça

FOTBOLL

Spanska uppgifter: kan
köpas för 400 miljoner

BARCELONA. Först Zlatan Ibrahimovic – sedan Cesc Fábregas.

Barcelonas president Joan Laportas stora dröm är att locka hem Arsenals mittfältskugge.

– Han har Barças dna i kroppen, sa Laporta nyligen.

Foto: AP
Cesc Fabregas.

Det är Barcelonabaserade Sport som i dag publicerar uppgifterna. På förstasidan skriver tidningen: ”Och efter Ibra kommer nästa stjärna… Mascherano eller Cesc”.

Cesc, han kallas inget annat i Spanien, är fotbollsfostrad i FC Barcelona och lämnade klubben för Arsenal för sex år sedan. Det är ingen hemlighet att katalanerna vill få hem honom.

– Han har Barças dna i kroppen och vi vet att han vill spela för den här klubben, sa Laporta för ett par veckor sen.

400 miljoner kronor

Cesc själv stänger inga dörrar.

– Jag är lagkapten här i Arsenal och jag vill vinna titlar här. Men om Guardiola ringer kommer saken i ett annat läge, säger han enligt spanska medier.

Frågan är bara om Barcelona har råd med ännu en jättevärvning efter Zlatan Ibrahimovics förmodade underskrift. Den 22-årige Arsenalmittfältaren väntas kosta minst 400 miljoner kronor. Ett billigare alternativ är Liverpools Javier Mascherano vars prislapp uppges ligga på omkring 250 miljoner. Klart är att Joan Laporta har lovat tränaren Pep Guardiola en central mittfältare av högsta internationella klass. En tredje möjlighet är Juventus danske rivjärn Christian Poulsen, som skulle kunna ingå i en bytesaffär med Barcelonas försvarare Martín Cáceres.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga