TVÅ DYGN AV KAOS

FOTBOLL

Nu väntar ett tajt schema för Zlatan i Barcelona: ”Planerat i minsta detalj”

1 av 3 | Foto: Foto: AP
I morgon kväll presenteras Zlatan för fansen.

Barcelona/Lysekil. Han landar vid lunchtid, äter välkomstmiddag på kvällen och läkarundersöks på måndag förmiddag strax före den officiella presentationen.

Barcelona har presenterat ett extremt tajt schema för Zlatan Ibrahimovic första dagar i klubben.

– Det är viktigt att han går igenom alla steg innan han följer med laget till Los Angeles på onsdag, säger en källa med god insyn i klubben till Sportbladet.

Enligt flera uppgifter till Sportbladet kommer Zlatan Ibrahimovic att landa i Barcelona vid lunchtid i dag och den svenske superstjärnan kommer att ha fullt upp den närmaste tiden.

Redan vid femtiden anländer Ibra till Nou Camp för att låta sig fotograferas av den samlade pressen, trots att han officiellt inte är klar för klubben.

Tradition

På kvällen blir det en sen middag med ledningen, en klubbtradition.

– Alla nya spelare får vara med om det. Zlatan, presidenten Joan Laporta och sportchefen Txiki Begirstain kommer definitivt att vara med. Kanske även Pep Guardiola, säger Sportbladets källa med god insyn i Barcelona.

På måndag morgon blir det en tidig läkarundersökning innan Zlatan Ibrahimovic definitivt kan skriva på för klubben.

– Det rör sig om ett extensivt testande, allt från blodprov till magnetröntgen och EKG. Han kommer att göra två undersökningar, den stora sker på klubbens träningsanläggning och den andra på Hostpital de Barcelona. Det kommer att ta hela förmiddagen och allting överses av klubbens chefsläkare Ricard Pruna, säger Sportbladets källa.

Gratis inträde

Under måndagseftermiddagen ska Zlatan presenteras för Barcelonas fans, inträdet är gratis så att så många som möjligt ska komma och välkomna svensken och enligt flera uppgifter kan så många som 50 000 åskådare dyka upp. Vid 18.30 ska han stå ute på planen och ta emot folkets hyllningar, senare ska svensken ge intervjuer och för den samlade pressen i Paris-salen på Camp Nou, uppkallad efter Barcelonas seger i Champions League-finalen mot Arsenal 2006 i den franska huvudstaden.

Första träningen

Tisdagen blir Zlatans första chans att träna med laget och på onsdag lämnar truppen Katalonien för Los Angeles.

– Schemat är väldigt tajt och planerat in i minsta detalj. Men klubben har sina traditioner och det är viktigt att han går igenom alla steg innan han följer med laget till Los Angeles på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A