FC Helsingborg

Andersson varnar för spelarflykt

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Tio spelare kan lämna HIF

Daniel Andersson är starkt kritisk till hus Helsingborgs ledning sköter klubben.

Nu varnar målvakten för att upp emot tio spelare kan lämna.

– Jag kan iskallt konstatera att minst tio spelare har utgående kontrakt, säger Andersson.

Daniel Anderssons kontrakt med Helsingborgs IF går ut efter säsongen. Enligt målvakten själv vill sportchefen Jesper Jansson och tränarstaben förlänga avtalet, men stoppas av styrelsen.

– När jag fick det enda budet jag fått så var det, enligt Jesper (Jansson), så att han fick höra att om han var tvungen att erbjuda något så var det ett år till med 30.000 i lön. Det var det besked han fick via HIF:s ledning.

Tio spelare kan lämna

Budet nobbade Andersson direkt. Nu säger 36-åringen att ytterligare minst nio spelare har utgående kontrakt och kan komma att lämna.

– Jag förstår inte varför man väntar så länge med att göra något. De kan skylla på ekonomin till en viss gräns men det är bättre att vara tydlig för klubbens bästa. Nu förstår ju spelarna att de har mindre än sex månader kvar och undrar självklart varför de bara ska sitta och rulla tummarna. Vi hade en policy tidigare som sa att man ska börja förhandla när man har ett år kvar på kontrakt. Men jag vet inte om den är kvar och var den i så fall är förankrad.

Är det risk för spelarflykt?

– Jag vet inte. Jag kan bara iskallt konstatera att det alltså är tio spelare minst, jag glömmer säkert någon, som har mindre än sex månader kvar. Det är sanningen.

Klubben ljög om AIK-affären

Andersson har inte spelat en enda allsvenska match i år, då Pär Hansson ha HIF-ledningens fulla förtroende, var nära en övergång till AIK i somras. Men affären stoppade i sista stund av klubbens styrelse med motiveringen att de inte lyckats hitta en ersättare som uppnådde samma kvalitet. En ren lögn enligt Daniel Andersson.

– De tackade nej till Erland Hellström, Fredrik Persson och en till från Superettan fick jag reda på då vi har samma agent. När jag frågade Jesper varför så sa han att de aldrig skulle ha accepterat den lönen. De har frågat om jag kan vara tyst om det men jag har sagt nej. Jag måste berätta sanningen.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Helsingborg