Historiskt uselt, Öis

FOTBOLL

Nu är ni sämre än Bilingsfors

GÖTEBORG. Tre minuter från säsongens första seger. Men efter 2–2 mot Gefle är hoppet nästan ute för Örgryte.

– Vi hade behövt tre poäng i dag för att göra resan möjlig. Nu krävs det att vi vinner båda de kommande matcherna mot Hammarby, säger Åge Hareide.

Foto: MISS IGEN Danny Erviks Örgryte vara bara några minuter från att spräcka lagets vinstfria svit. Men i 87:e minuten kunde Amadou Jawo (till vänster) kvittera till 2–2.

Med dryga halvtimmen kvar ledde Örgryte med 2-0, och de rödblå supportrarna hade fått upp hoppet om allsvenskt liv också 2010.

Men två försvarsmisstag tillät Gefle att både reducera och kvittera, så stämningen i Öis omklädningsrum efteråt var allt annat än munter.

– Vi ger ju bort det. Vi har 2–0, då spelar det fan ingen roll vad som händer. Vi ska bara kunna grisspela av matchen, säger målvaktsveteranen Bengt Andersson.

Hoppet snart ute

Ingen ville säga det uppenbara, men väldigt lite talar för att Örgryte spelar i allsvenskan också nästa år.

– Det känns ändå som att tre-fyra lag ligger inom ett hyfsat avstånd från oss. Men vi måste ju börja vinna. Minst varannan match resten av säsongen måste vi ta hem, säger David Leinar.

Men kan du ändå känna att ni spelar bättre sen Åge Hareide tog över?

– I dag tycker jag att vi spelar riktigt uselt. Vi gör tidigt 1-0 men vi är så ängsliga att förlora att det till och med är jobbigt att vara i ledningen. Men hade vi bara hållit ut i fem minuter till efter 2–0 så hade vi vunnit.

”Blir ängsliga”

I stället schabblade Danny Ervik, så Daniel Westlin fick fritt fram. I den 87:e minuten nickade sen Öis vänsterback Adam Eriksson fram Amadou Jawo till kvitteringen.

– Vi är så ovana vid att vinna att killarna blir ängsliga. De gör enkla misstag och vi förlorar poängen på det, säger Åge Hareide som nu kräver sex poäng i dubbelmötet mot Hammarby.

– Det blir tufft på Söderstadion, men vi måste vinna. Allting är möjligt, nu har vi i alla fall tagit in en poäng på Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM