Ny förlust: då hyllade Allbäck Svensson

FOTBOLL

Elfsborg vann med 3–0 mot Örgryte: ”Det var Anders genialitet”

Trots ny tränare i Åge Hareide. Trots att Marcus Allbäck och Álvaro Santos spelade. Det blev ändå ännu en förlust för Örgryte IS: Elfsborg vann med 3–0.

– Det var Anders (Svenssons) genialitet, säger Allbäck i ppv.

– Härligt att få göra tre mål, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Foto: Anders Svensson.

Det som Marcus Allbäck syftade på inträffade efter 30 minuter. Anders Svensson klackade fram en perfekt boll till Martin Ericsson som kom i en djupledslöpning i Örgrytes straffområde. Trots att han hade ryggen mot hela ÖIS-försvaret satt klacken perfekt på Martin Ericssons fötter. Ericsson revs ner – och Stefan Ishizaki rullade säkert in 1–0 från elva meter inför 10 359 åskådare på Borås Arena.

Förlust direkt för Åge Hareide

– Väldigt, väldigt billig straff. Den ödelägger hela första halvlek för oss, säger irriterade ÖIS-tränaren Åge Hareide.

Matchen var Hareides första som ny ÖIS-tränare. Och det blev förlust direkt. 2–0 gjorde James Keene, assisterad av Martin Ericsson. Keene visade hur skoningslös han kan vara i straffområdet och tryckte in bollen i mål liggande. Marcus Allbäck, som inte spelat sedan mitten av april, startade mot Elfsborg men var ofta för ensam mot ett samlat hemmaförsvar.

Ishizaki: ”Vi hade kontroll efter straffen”

Tidigare långtidsskadade Álvaro Santos kom in efter 60 minuter, men skapade i princip ingenting och ser ut att ha långt kvar till normal standard. När U21-hjälten Emir Bajrami satte 3–0 efter 87 minuter var det återigen Anders Svensson som var hjärnan bakom målet. Han hittade Stefan Ishizaki med en precis krossboll som lutade ÖIS-försvaret. ”Ishi” hittade sedan Bajrami i straffområdet. Elfsborg är alltjämt obesegrat i allsvenskan.

– Det kändes som att vi hade kontroll på matchen efter straffen. Vid 3–0 fick jag en jättefin boll av Anders, sedan var det bara att servera Bajrami, säger Stefan Ishizaki.