Serie A

Milan tappade poäng mot jumbon Reggina

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Beckham tillbaka i landslaget

David Beckham upplever en tung lördag.

Först nobbade LA Galaxy Milans bud för att köpa loss honom.

Sedan tappade Milan poäng hemma mot Reggina.

Kanske kan han jubla över att han åter är uttagen i landslaget.

David Beckham gjorde en klart godkänd insats för Milan i den sena lördagsmatchen. Engelsmannen stod som vanligt för många vassa inlägg, men antingen så nådde inte spelarna fram på hans bollar eller så stod Regginas målvakt Andrea Campagnolo i vägen. Bara en gång lyckades Milan överlista Campagnolo och det var när Kaká fick chansen från straffpunkten efter 66 minuter sedan Matej Krajcik haft omkull Pato. Då hade Reggina varit i ledningen i 33 minuter. Davide Di Gennaro chockade publiken på San Siro i den första halvleken med sin fullträff.

Reggina nära segern

Jumbon kämpade sedan stenhårt för att hålla sin ledning och trots fem minuters tilläggstid och trots ett massivt tryck mot slutet då gästerna gick på knäna så fick de betalt i form av en överraskande poäng som kan bli värdefull i slutändan även om laget fortfarande är sist. Faktum är att det med lite tur kunde ha blivit tre poäng för Reggina när Bernardo Corradi bröt igenom och sköt strax utanför i slutsekunderna.Milan ligger tvåa, men tappade mark till Inter som ju vann enkelt borta mot Lecce med 3–0 och nu måste Rossoneri ta tre poäng i derbyt mot mästarna den 15 februari. Laget buades ut av den missnöjda publiken när de lämnade den regntunga planen. Juventus tar över andraplatsen om de besegrar Catania på bortaplan.

Uttagen i landslaget

David Beckham applåderade fansen när slutsignalen gick, men det utan något leende på sina läppar. Han kanske ändå kan finna någon sorts glädje i att han tagits ut i den engelska landslagstruppen till onsdagens landskamp mot Spanien.

– Beckham är en väldigt viktig spelare. Hans form är oke nu. Jag har följt honom i Milan. Alla som vill vara med i truppen måste spela, inte bara träna. Det är viktigt för David och det är viktigt för oss, säger förbundskapten Fabio Capello enligt AP.

Capello skulle säkerligen gärna se Beckham bli kvar i Milan istället för att återvända till LA Galaxy. Den amerikanska klubben har ju som bekant nobbat ett första bud från Milan gällande "Becks".

– Det är Davids beslut. Jag tror att han skulle vilja stann i AC Milan den här säsongen. Ligan är spännande. Milan är ett bra lag, men dte är hans beslut. Jag har inte pratat med honom om det, säger förbundskaptenen

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A