Det fick Gais att tappa allt mot AIK

FOTBOLL

”En glädjeruseffekt”

GÖTEBORG. Ledning med 2–0. Men till slut bara oavgjort (2–2) mot AIK.

För fjärde gången i år tappar Gais poäng i slutet.

– Vi spelar ju inte direkt italienskt när vi leder, säger Fredrik Lundgren och suckar.

Dime Jankulovski räddade Gais i slutminuterna.

19 april – så länge sen var det Gais vann en allsvensk fotbollsmatch. I tre av de fem senaste matcherna har de dessutom tappat segern eller förlorat matchen under slutminuterna.

– Det är ju ingen tillfällighet direkt. Det är inte bra, och vi måste se till att slipa bort de här problemen, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren

Mål på två minuter

Mot AIK ledde Gais med 2–0 efter två mål på två minuter. Bara för att direkt efter onödigt släppa in 2–1 (Dime Jankulovski-miss) och sen få en kvittering mot sig i slutet.

– Vi måste ju lära oss att stänga till matcherna. Efter 2–0 i dag säger vi allihopa att vi måste hålla tätt i fem minuter nu, men så är det någon glädjeruseffekt, och så släpper vi in mål två minuter senare i alla fall, fortsätter Lundgren.

Mönstret känns igen. Gais har tappat poäng sent mot Hammarby, Kalmar FF, Brommapojkarna och i går också AIK.

”Spelar inte italienskt”

– Bevisligen är det inte så lätt att stänga matcherna. Men vi spelar ju inte direkt italienskt, säger en olycklig Fredrik Lundgren.

Men vad ska ni göra då?

– Behålla fokus. I dag ger vi ju bort taktpinnen till AIK efter pausen. Vi måste se till att hålla i bollen, pressa motståndarna, och låta dem jaga. Det blir stora hål i vårt lag och det är vi som tvingas jaga oss trötta.

Fjärde gången det blir så här i år. Har det satt sig i huvudet?

– Självklart påverkas man, det blir mer ängsligt när vi känner att vi har tre poäng på lut. Till slut får vi ju med oss en poäng i alla fall, men det känns som att vi har förlorat tre.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS