Mourinho i storbråk med Pogba och Jones

avEmil Carlsvärd

Relationen mellan José Mourinho och Paul Pogba verkar inte stå helt rätt till.

Nu kommer uppgifter från brittisk press att Mourinho ska ha skällt ut Pogba, samt Phil Jones, efter noter efter chockförlusten mot Newcastle.

– Mourinho var rasande, alla runtomkring kunde höra honom skrika, säger en person inom Newcastles organisation.

Spekulationerna om Manchester Uniteds manager José Mourinho och Paul Pogbas relation har pågått under en längre tid.

Franska L’Equipe gick nyligen ut och rapporterade att relationen ska vara frostig, något Mourinho själv slog tillbaka mot på en presskonferens.

– Det är en stor lögn att vår relation inte är bra, en stor lögn att vi inte kommunicerar, en stor lögn att vi inte kommer överens om hans position och hans inblandning i dynamiken i laget, sa portugisen då.

Pogba har också visat upp ett spel på sistone som fått många supportrar att gå i taket, då han inte presterat på nivån han visat upp tidigare.

I matchen mot Tottenham byttes Pogba ut, efter en het diskussion med Mourinho vid sidlinjen. Matchen därefter mot Huddersfield bänkades fransmannen i. Mot Newcastle, där United chockförlorade på bortaplan, blev Pogba på nytt utbytt efter en blek insats.

Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN

Skällde ut spelarna – efter noter

Just i förlustmatchen mot Newcastle kommer det nu nya uppgifter kring efterspelet i katakomberna på St James’ Park.

Enligt The Sun var Mourinho inblandad i ett stort verbalt bråk i omklädningsrummet med spelarna Phil Jones och just – Paul Pogba. Den engelska tabloiden rapporterar att ”Mou” ska ha varit rasande på duon, och skällt ut spelarna efter noter.

Enligt uppgifter ska United-managern anklagat Pogba för att vara ”för slapp” och ”för slarvig”, efter att ha bytt ut fransmannen en minut efter att Newcastles Matt Ritchie satt det avgörande målet.

”Alla kunde höra honom skrika”

Phil Jones var alltså också i skottlinjen efter matchen, och båda spelarna ska ha varit chockade över att ha blivit utpekade och verbalt utskällda av managern.

En person inom Newcastle sa efteråt, enligt The Sun: ”Mourinho var rasande, alla runtomkring kunde höra honom skrika åt Pogba och Jones. Han tyckte uppenbarligen att de skulle gjort bättre ifrån sig, och nu lär de vara under stor press”.

Mystisk sjukdom – ”Mou” brydde sig inte

I går, när United gick vidare i FA-cupen efter segern mot Huddersfield, saknades både Pogba och Jones i startelvan. Pogbas frånvaro handlade enligt uppgifter om en mystisk sjukdom, medan Jones missade matchen på grund av att han inte var i form för att spela, enligt egen utsago.

När Mourinho inför matchen fick frågan om Pogbas sjukdom, svarade managern:

– Jag vet inte, och ärligt talat bryr jag mig inte. Jag kommer lägga fokus på honom efter matchen.

Efter matchen var han något mer sansad i sitt svar - ett svar som samtidigt var något oklart.

– I går tränade han (Pogba) som vanligt med oss. Vi förberedde oss för match och avslöjade startelvan för truppen. Han var med i den, sa Mourinho och fortsatte:

– Jag fick höra av doktorn i morse att han inte skulle vara tillgänglig.

Tidigare under säsongen var anfallaren Anthony Martial också inblandad i ett bråk i Uniteds omklädningsrum. Efter 2–0-förlusten mot Tottenham ska fransmannen ha kastat en vattenflaska rakt på en i ledarstaben.

Mourinho: ”Måste köpa en mittfältare”

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM