HIF lånar från Elfsborg – och Gefle från Bajen

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Helsingborgs IF, favorit att vinna superettan och återvända till allsvenskan, lånar mittfältaren Rasmus Rosenqvist, 21, från Elfsborg fram till sommaren.

Dessutom lånar seriekonkurrenten Gefle in Leo Bengtsson, 20, från Hammarby.

Rosenqvist har gjort 15 allsvenska matcher för Elfsborg, varav fyra från start.

– Rasmus är en tvåvägsspelare och en skicklig passningsspelare med stor arbetskapacitet. Det är en bolltrygg mittfältare som tidigt i sin karriär skaffat sig erfarenhet från allsvenskt spel, säger HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung i ett pressmeddelande.

– Jag känner att man utvecklas av att ha press på sig att vinna superettan. I truppen finns också bra spelare att utvecklas med så jag ser fram emot detta, säger Rosenqvist.

Kan spela för Hammarby

Bajen-mittfältaren Leo Bengtsson går samtidigt på lån till Gefle. Han kommer dock att även fortsättningsvis vara tillgänglig för att spela Hammarbys matcher, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi har en oerhört stor tro på Leo och hans unika egenskaper, och vi är måna om att han ska få regelbunden matchning på så hög nivå som möjligt. Det här blir en väldigt bra lösning, och vi ser fram emot att Leo kommer tillbaka till oss ännu starkare, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM