Liverpool utan Salah nollades i derbyt

FOTBOLL

Mohamed Salah tvingades gå ut skadad i matchen mot Manchester City.

I det mållösa derbymötet med Everton fanns anfallsstjärnan inte med.

– Jag kan inte tvinga Mo att vara redo bara för att det är derby, säger tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool stod för en imponerande insats hemma mot Manchester City i Champions League.

3–0 slutade det första mötet lagen emellan, och returen spelas nästa vecka.

Först skulle Liverpool ställas mot lokalrivalen Everton i Premier League. Och man gjorde det utan superstjärnan Mohamed Salah, som linkade av skadad senast.

– Jag kan inte tvinga Mo att vara redo bara för att det är derby. Man kan inte pressa en spelare genom en hel match. Supportrarna skulle inte vilja det. Om han inte är 100 procent redo kommer han inte att spela, sa Jürgen Klopp på en presskonferens inför derbyt.

Mållöst möte

Att Liverpool skulle ta lätt på den här matchen, för att i stället lägga fokus på returmötet mot Manchester City i Champions League, dementerade tysken.

– Man kan inte göra så. Man måste alltid fokusera på nästa match, och det är mot Everton. Nästa match är aldrig en anledning att rotera i truppen, den förra matchen är det.

Det var en reservbetonad elva som startade mötet, med bland andra Roberto Firmino på bänken. I den första halvleken fick Dominic Solanke ett jätteläge att ge Liverpool ledningen men Jordan Pickford stod i vägen för avslutet. Även Everton hade bud på mål, bland annat när Yannick Bolasie sköt ett skruvat skott som Loris Karius tvingades sträcka ut på.

I slutminuterna var hemmalaget ytterst nära att få in segermålet tre gånger om men det blev en mållös match och därmed delad poäng.

Foto: CARL RECINE
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM