Malmö FF

Här driver Östersund med Malmö FF

avMichael Wagner

SOTOGRANDE. Här är sångvideon som redan höjer temperaturen inför allsvenskan.

Östersunds spelare och ledare driver med Malmö FF och tackar för miljonerna de fick vid försäljningen av Fouad Bachirou.

– Det var en väldigt, väldigt bra affär för oss, säger ordföranden Daniel Kindberg.

I början av året sålde Liverpool Philippe Coutinho, 25, för 1,6 miljarder kronor till Barcelona.

Med den prislappen var inte Liverpoolfansen helt missnöjda med försäljningen. En supporter ändrade på texten till The Archies hit ”Sugar, sugar” där han sjunger om hjältarna som är kvar i The Reds och nöjt avlustar sången med ”men vi sålde Coutinho”.

Nu har den refrängen dykt upp i en ny, svensk version, framförd av Östersunds spelare och ledare under matchlägret i Spanien. Med Malmö FF som mottagare efter värvningen av ÖFK-spelaren Fouad Bachirou.

Under en restaurangkväll i Marbella med frågesport fick det förlorande laget som straff att sjunga inför övriga gäster och det blev den omgjorda Liverpoolsången i svensk tappning, skriver sajten osdsport.se.

Körledare, frågesportansvarig och assisterande tränaren till Graham Potter, Billy Reid håller i taktpinnen:

”We got Saman (Ghoddos), oohhh Kenny Sema, Alhaji Geroooo and we sold Bachirou” sjungs av det förlorande laget med Curtis Edwards, Sam Mensah, Patrick Kpozo, Brwa Nouri, Tesfaldet Tekie och Saman Ghoddos inne på restaurangen innan övriga närvarande delar av ÖFK-truppen stämmer in i en fortsättning ute på Marbellas gator i Costa del Sol-natten.

Den ende som saknas, förutom Potter som inte heller syns till, är väl frispråkige Daniel Kindberg, som är i Kalifornien, USA, på kombinerad jobb- och semesterresa.

Men ÖFK-ordföranden har givetvis inte missat videon.

”Bäst att MFF ser upp”

Vem är sången en gliring till, Malmö FF eller Fouad Bachirou?

– Inte till Bachirou, han är högt älskad av spelarna och ledarna, det är mer till MFF. Bachirou är en stor spelare i våra hjärtan, säger Kindberg till Sportbladet.

– Vi har inga hard feelings mot Bachirou. Det har vi egentligen inte mot Malmö heller, men vi vill vara väldigt tydliga i att nu kommer de där norrlänningarna och det är bäst att MFF ser upp.

Enligt uppgifter som Sportbladet tidigare skrivit om betalade Malmö FF sju miljoner kronor för Fouad Bachirou. En summa som ska varit fastställd i en utköpsklausul i kontraktet.

Känner ni som Liverpool ur ett svenskt, ekonomiskt perspektiv kring den försäljningen?

– Vi är jätte-, jättenöjda med betalningen. Ekonomiskt sett är det en väldigt bra affär för oss, det kan vi inte säga något annat om, säger Kindberg. Bachirou är 28 år och har varit väldigt mycket skadad. Vi fick ordning på honom i somras och han var jätteduktig i höstas. Hoppas att han håller sig hel nu. Då kommer han kunna hjälpa Malmö.

”Stockholmsklubbarna börjar bli lite tjuriga”

– I grunden har vi en idé om att vi ska vara bättre som lag efter varje transferfönster än vad vi var innan. Nu vill jag hävda att vi är mycket bättre som lag i dag än vad vi var i höstas. Nu behöver vi bara spela ihop oss. Vi vet vad vi ska göra i år.

Och det är?

– Vi ska vinna matcherna och det viktigaste för oss, hela mästerskapet. Det är vad det handlar om. Vi ska göra det med ett leende på läpparna och utrota skylla på andra-attityden som finns inom fotbollen. Vi vill vara glada, positiva och vinna på vårt sätt.

Så allsvenskan 2018 blir en fajt mellan MFF och Östersund?

– De andra börjar mobilisera nu också eftersom de är skraja för Östersund. Stockholmsklubbarna börjar bli lite tjuriga över att så mycket resultat- och mediamässigt handlar om oss och Malmö FF. Djurgården satsar och AIK har nog inte värvat klart.

Foto: Bildbyrån
Bachirou.
ARTIKELN HANDLAR OM