Manchester City sätter press på Liverpool

Watford höll ut en hel halvlek.

Sedan satte Manchester City fart mot ligatiteln.

Raheem Sterling gjorde ett hattrick – som inleddes med ett omdiskuterad mål.

Manchester City går strax in på upploppet i jakten på ligatiteln.

De regerande mästarna hade möjlighet att sätta rejält med press på jagande Liverpool. Trots en mållös första halvlek mot Watford lyckades man med det uppdraget.

Men inte utan kontroversiella inslag. Det var strax efter paus som Sergio Agüero tog ned en boll, skickade ut den till vänster mot en löpande Raheem Sterling varpå bollen till slut trillade in bakom Ben Foster.

Watford rasade

Att situationen blev omdiskuterad berodde dels på att Agüero tog ned en djupledsboll med hjälp av armen. Dessutom såg Sterling ut att vara solklart offside, något som domaren dock friade eftersom en motståndare var på bollen. Således bedömdes att City-anfallaren inte inverkade direkt på spelet.

Det skulle visa sig bli Sterlings kväll. Inom loppet av tio minuter hade engelsmannen fullbordat sitt hattrick och klev strax därefter av.

Drygar ut ledningen

Javi Gracia, som hade satt flera av Watfords stjärnor på bänken, gjorde ett imponerande dubbelbyte som bar frukt omedelbart. Troy Deeney assisterade Gerard Deulofeu till reduceringen 1–3 minuten efter att de båda äntrade planen.

Citys nya seger innebär att Liverpool ligger fyra poäng bakom. Det sistnämnda laget ställs mot Burnley under söndagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.