Real slog Liverpool – stjärnorna petades

avMoa Bjurner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: instagram.com/anitalovren, TT
Dejan Lovren var en av spelarna som petades, vilket inte dottern uppskattade.

Brendan Rodgers kritiserades hårt för att ha sparat sju av sina stjärnor mot Real Madrid.

Men efter förlusten ger Liverpools manager en annan förklaring till petningarna.

– Vi kunde ha förlorat med 5–0 om de spelarna hade startat, säger han.

Brendan Rodgers.

Liverpool förlorade med 1-0 mot Real Madrid efter att Karim Benzema gjorde matchens enda mål.

Men efter matchen var det inte engelsmännens spel som kritiserades, utan Brendan Rodgers uttagna startelva där sju av lagets stjärnor saknades. Däribland Steven Gerrard, Mario Balotelli, Raheem Steerling och Philippe Coutinho. Det antogs att det berodde på att managern sparade sina nyckelspelare inför lördagens möte med Chelsea i Premier League.

"Opassande Liverpool"

Gary Lineker, legendaren som numera är expertkommentator på BBC Sport, skrev bland annat att han tycker att Rodgers redan på förhand viftat med vit flagg och gett segern till Real.

Att välja ett så svagt lag i Europas bästa turnering, speciellt mot Real Madrid, är opassande för en klubb som Liverpool.”

Den förre landslagsanfallaren Stan Collymore var också förvånad.

"Reservlag brukar spela i Combination (engelska b-lagsserie) eller Pontins League. Nu spelar de på Bernabeu. Tiderna förändras."

Den kanske mest fyndiga kängan kom från petade mittbacken Dejan Lovrens fru Anita. Hon publicerade en Instagram-bild på parets dotter, som slog ut med armarna. ”Varför får inte pappa spela?”, löd bildtexten.

Spelade dåligt mot Newcastle

Efter förlusten försvarade Rodgers sitt beslut. Han menade att det inte bara var för att han ville vila sina stjärnor, utan att det hade gått ännu sämre om de hade fått spela. Det baserar han på att de spelade så dåligt i lagets möte mot Newcastle.

– Vi kunde ha förlorat med 5-0 om vi hade startat med de spelarna. Vi är inte ett lag som har fem eller sex raka segrar i ryggen. Mitt val grundades på spelarnas prestationer, säger Brendan Rodgers enligt ESPN.

Liverpool är trea i grupp B efter kvällens resultat. I och med segern är Real Madrid klara för åttondelsfinal trots att två omgångar återstår.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM