Skänker prispengarna till Ingessons minne

MFF och Elfsborg överens: Vinnaren av Supercupen skänker kvarts miljon

I kväll spelas finalen av Supercupen mellan Malmö FF och Elfsborg.

Vinnaren prisas med 250 000 kronor – pengar som oavsett vilka som vinner kommer att gå till stiftelsen ”Hedra Klas Ingesson”.

– Båda klubbarna är överens om att det en bra grej, säger Elfsborgstränaren Peter Wettergren.

Malmö FF tar emot Elfsborg i kväll, i finalen av Supercupen.

Förutom titeln belönas vinnaren med 250 000 kronor, men oavsett om det blir Malmö eller Elfsborg som vinner kommer prispengarna att gå till stiftelsen ”Hedra Klas Ingesson˝.

– Båda klubbarna är överens om att det en bra grej, säger Elfsborgstränaren Peter Wettergren till Borås tidning.

– Att vi tillsammans med en annan fin allsvensk förening tar initiativet känns fantastiskt, det är ett bevis på Klas storhet inom fotbollen, konstaterar Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

”Han var ett föredöme”

Även Malmö är positivt inställda till idén.

– Klas Ingesson var ett föredöme för alla som jobbar med fotboll, så även för oss i Malmö FF. Vi är oerhört glada och stolta över att kunna stötta en stiftelse i Klas namn på det här sättet, säger vd:n Niclas Carlnén i ett pressmeddelande.

Enligt Elfsborg är stiftelsen till för att i första hand stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda. Både Elfsborgstränaren Peter Wettergren och Klas Ingessons fru Vicky sitter med i styrelsen, men Wettergren påstår att pengarna inte är låsta att gå till just Elfsborg.

– Nej, pengarna kan gå till olika projekt som stämmer med Klas värderingar och grundfilosofi. Jag kan Klas utan och innan och Vicky kan Klas utan och innan, säger han.

Fotnot: Kvällens match drar igång klockan 18.15 och sänds på TV12.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN