Känslosamt avsked för Bajen-supportrar

I dag plundrades Söderstadion av tusentals fans

I dag plundrades Söderstadion av tusentals Hammarby-supportrar, som alla ville få med sig fina minnen hem.

Någon som är tagen av stunden är Micke Pettersson, 49.

– Det är vemodigt. Man har ju gått hit sedan man var grabb, säger han.

För drygt ett och ett halvt år sedan spelade Hammarby sin sista match på Söderstadion, och i dag var det dags att ta farväl av arenan. Tusentals Hammarby-fans var på plats för att få med sig ett minne hem och strax före insläppet klockan tio på lördagsförmiddagen sträckte sig kön flera hundra meter lång.

Grävde upp straffpunkten

De flesta satsade på att få med sig bänkar och grästuvor hem – och vissa nöjde sig inte med vilka gräsplättar som helst.

– Det här är faktiskt straffpunkten, från elva meter! jublar Anders Eriksson som är där tillsammans med dottern Kattis och hunden Kiir.

– Jag har varit Bajen-supporter sedan jag föddes, berättar Kattis, som har fått med sig en bänk från deras gamla sektion på den västra läktaren.

Några till som också satsar på bänkar är Emil Fürsten och hans pappa, Tommy Fürsten.

– Vi tog den bänk som vi satt på när Hammarby tog guldet 2001, berättar Emil.

– Känslan när vi satt på den här bänken då var euforisk. Vi satt nära när Stark slängde sig fram och nickade in det där avgörande, det känns fantastiskt att få möjligheten att ha det här hemma, säger Tommy.

Och det är glasklart vad plankorna ska användas till.

– Det blir en bänk till trädgården, och en hylla som vi kan ha inomhus, meddelar Tommy.

”Det är vemodigt”

Supportern Micke Pettersson, 49, var fylld med blandade känslor när han lämnade arenan. Han hade fått med sig några bitar av favoritläktaren och hade fyllt en hel träningsväska med gräs.

– Det är vemodigt. Den där arenan kommer ju aldrig mer att finnas. Jag tror inte att... Om några år kommer man nog ha funnit sig tillrätta, men det finns ju liksom inte... Man har ju gått där så länge. Man har ju gått hit sedan man var grabb, säger han.

Men du är ändå nöjd med dagen?

– Ja, absolut. Och nu går vi in i en ny tid, det är ju det som är läckert.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN