”Kravet på Blanc för att få behålla jobbet”

FOTBOLL

Uppgifter: Så kan han rädda sig själv

Foto: Zlatan och Blanc.

Laurent Blanc har ryktats vara på väg mot sparken i sommar.

Men France Football uppger i dag att det finns en kravlista från ägarna som räddar kvar PSG-tränaren – om han uppfyller den.

PSG förutspåddes i vanlig ordning promenera hem den franska ligatiteln denna säsong. Men med långtidsskador på Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic har PSG hackat under säsongen och Lyon leder alltjämt Ligue 1.

PSG har flest oavgjorda resultat bland samtliga lag i högstaserien, elva stycken, och Laurent Blanc har varit hårt ansatt under säsongen. Fransk press har rapporterat om sprickor i truppen och ett missnöje bland spelarna med Blanc. Den allmänna uppfattningen har varit att den franska legendaren gör sin sista säsong som tränare för PSG.

Chans på trippel

Men det ansedda fotbollsmagasinet France Football rapporterar i dag att Blanc kan rädda sitt jobb efter nya krav från de qatariska ägarna. Skulle han lyckas vinna liga, ligacupen och den franska cupen och fullborda en inhemsk trippel får han vara kvar i klubben enligt France Football.

I dag är det en poäng upp till Lyon i Ligue 1-tabellen med elva omgångar kvar att spela. I ligacupen väntar final mot Bastia den 11 april och i franska cupen väntar kvartsfinal mot Monaco i kväll.

Enligt France Football finns även ytterligare en livlina för PSG-tränaren – att slå ut Chelsea ur åttondelsfinalen av Champions League. Där har PSG 1-1 från hemmamötet när de reser till Stamford Bridge nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM